Uusimmat

Legendaarinen Alien Breed palaa uusioversiona

09.07.2009 16:20 Jukka O. Kauppinen

Hyvien uutisten tulva vain jatkuu. Ensin ilahduimme niin maan perusteellisesti Monkey Islandin uuden version erinomaisuudesta, sitten kulman takaa pamahti tieto MechWarrior-pelisarjan paluusta. Ja sitten brittiläinen Team 17 kertoi tekevänsä uusioversion eräästä kaikkien aikojen parhaimmista peleistään. Räiskintäpelaajien taivas avautuu meille syksyllä: Alien Breed Evolution.

Brittiputiikin Alien Breed -sarjaa pidetään laajalti, ei vähiten ikiomassa pienessä retromaailmassa, eräänä kaikkien aikojen parhaimmista räiskintäpeleistä. Eikä vain pelkkänä räiskintänä vaan ennen kaikkea kunnon cooppimelskeenä. Siinä on katsokaas meininkiä, kun kaksi pelaajaa kahlaa polviin saakka ulottuvassa puhkiammattujen alieneiden aivolimassa ja antaa niiden kuulla kunniansa.

Ensimmäinen Alien Breed -peli ilmestyi Amigalle vuonna 1991. Lisäreitä ja jatko-osia ilmestyi tiuhaan tahtiin javuoden 1994 Alien Breed: Tower Assault pitää edelleen meikäläisen silmissä paikkaa kaikkien aikojen kovimpien räiskintäpelien pienessä, timantinkovassa ytimessä. Ylhäältä kuvatut räiskinnät piipahtivat myös 3D FPS-pelien maailmassa 1995-1996 julkaistuilla kahdella Alien Breed 3D:llä.

Alien Breed, 1991

Nyt Team 17 palaa sarjan pariin ryminällä. Alien Breed Evolution on Unreal Engine 3:lla työstetty 1-2 pelaajan coop-pelattava räiskintä, joka hakee inspiraationsa siitä ihan ensimmäisestä Alien Breedistä. Tyyli, tekniikka ja meininki on kuitenkin tiukkaa nykypäivää.

Alien Breed Evolution ilmestyy joskus myöhemmin tänä vuonna. Team 17 ei paljastanut vielä mille pelikoneille se saapuu.

Lisätietoja: Alien Breed -pelisarja

Lue myös

Alan Waken PC-versio muuttui kysymysmerkiksi

Arvostelu: Tales of Monkey Island Episode 1: Launch of the Screaming Narwhal (PC)

id:lle kolmas kehitystiimi

In Soviet Russia… Fallout 2 pelaa sinua

Sonyn toimitusjohtaja: PlayStation 3:n hinnassa ei ole laskemisen varaa

Muropaketin uusimmat