Uusimmat

Liikehdintää peliarvostelurintamalla

26.09.2012 14:38 Jukka O. Kauppinen

Kesän peliarvostelurintama on ollut hiljaisenpuoleinen, vaikka pelejä on sinänsä ilmestynytkin tasaiseen tahtiin, samoin arvosteluja. Mutta eräässä vaiheessa ihmettelin, että ovatpas kaverit olleet hiljaisia peukkujen suhteen. Suosituspeukkujen määrä putosi niin vähiin, ettei elokuussa julkaistu ainuttakaan peukun saanutta huikeusarvostelua. Sitten viime viikolla vauhti kiihtyi niin, että kokonaiset kaksi peliä saivat peukun lähes peräkkäin. Ja niin kovin erilaiset peli, kaiken lisäksi.

Hyvää on luvassa toivon mukaan jatkossakin, sillä tällä hetkellä arvosteltavana, oikoluvussa tai julkaisua odottamassa on monta kiinnostavaa teosta. Saivat ne peukkuja tai eivät, World of Warcraft: Mists of Pandaria, Guild Wars 2, NHL 13, Resident Evil 6, PES 2013 ja Torchlight 2 ovat pelejä, jotka taatusti kiinnostavat monia. Ja paljon muutakin jännää on töyn alla.

Stondar naurahti eräässä kommentissa sille, että Guild Wars 2 oli oikoluvussa. ”Heh, oikoluku Domessa. Okei. :)

Voihan se kuulostaa fantasialta, mutta huomatkaa toki, että uutiset ja arvostelut/artikkelit tehdään eri tavoin. Uutiset menevät yleensä suoraan kirjoittajansa käsistä saitille ja ulos. Välissä ei ole erillistä oikolukua, ellei uutista toimiteta sähköpostitse esim. allekirjoittaneelle, joka tällöin saattaa sen syöttämisen/ajastuksen lomassa myös lukea ja editoida tekstiä. Sen sijaa kaikki arvostelut ja artikkelit oikoluetaan, tosin sillä erolla että allekirjoittaneen jutuille ei ole erillistä oikolukijaa. Perinteinen toimittajien ongelmahan on se, että omalle tekstilleen on kovin sokea – virheitä ja ajatuskompasteluja ei välttämättä huomaa. Mutta jos ei ole tuhottoman kiire, niin muiden jutut luetaan aina läpi ja tarvittaessa työstetään uusiksi niin monta kierrosta kuin tarvitaan.

Ensikosketus-juttuja on muuten luvassa vielä rutkasti koko lokakuun ajan ja kauemminkin, sillä elo-syyskuu ovat kuluneet vahvasti tien päällä pressireissuilla. Työmatkakohteita ovat olleet niin GamesCom-messut Saksassa, kuin satunnaiset kohteet Ranskassa, Tanskassa ja USA:ssa, viimeksimainittu Assassin’s Creed III:n merkeissä. Ensi viikolla vielä yksi keikka EA:n suuntaan ja ehkä sitten saa olla hetken rauhassa. Reissuja olisi ollut tarjolla paljon enemmänkin, mutta rajansa siinäkin minne kaikkialle yksi ihminen pystyy yhtaikaa repeämään. Saati juttuja tuottamaan.

Onkin vaihteeksi todella mukavaa olla ihan vain kotona ja toimistolla tekemässä sitä varsinaista tuottavaa työtä.