Uusimmat

Lisää levytilaa pelikonsoleihin

18.03.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Kiintolevyratkaisuistaan tunnettu Seagate julkaisi PlayStation- ja Xbox-konsoleille ulkoisen kiintolevyratkaisun, joka laajentaa valtavien pelien ähkystä kärsivien konsolistien tilaähkyä. Sillä emmeköhän me tiedä nämä tilanteet, kun levytila ei enää riitä uuden pelin asentamiseen. Mitäs poistetaan, Sherlock?

Seagaten PlayStation-pelaamiseen suunnitellussa SSHD-hybridilevyssä yhdistyy SSD-levyjen nopeus ja mekaanisten kiintolevyjen kapasiteetti. Seagate Game Drive for PlayStation sisältää teratavun verran tilaa, ja valmistajan kehujen mukaan se on myös alkuperäistä kiintolevyä nopeampi. Lisälevy nopeuttaa myös pelikonsolin käynnistymistä, samoin pelien latautumista.

Hybridilevy asennetaan PlayStationin alkuperäisen kiintolevyn tilalle. Valmistajan mukaan ”vaihto on helppoa ja nopeaa, eikä se vaikuta pelikonsolin takuuseen.”

PlayStation 4 -käyttöön tarkoitettu hybridilevy on yhteensopiva myös PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa.

Xbox One- ja Xbox 360 -pelikonsoleille tarkoitettu Game Drive for Xbox on puolestaan kahden tai neljän teratavun ulkoinen kiintolevy. Xboxin vihreää väriteemaa myötäilevä ulkoinen kiintolevy otetaan käyttöön usb-kaapelin avulla. Erillistä virtalähdettä ei tarvita.

Kahden teratavun malli on yhteensopiva molempien Xbox-pelikonsolimallien kanssa, kun taas neljän teratavun ulkoinen kiintolevy on tarkoitettu vain Xbox One -konsolille.

Seagate

Game Drive for Xbox perustuu mekaaniseen kiintolevytekniikkaan eikä varsinaisesti nopeuta pelien latausaikoja sisäisen hybridilevyn tapaan.

Seagate Game Drive for PlayStation 1TB on suositushinnaltaan 129 euroa. Seagate Game Drive for Xbox 2TB on suositushinnaltaan 149 euroa. Seagate Game Drive for Xbox 4TB tulee myyntiin kevään kuluessa eikä sen hintaa ole vielä vahvistettu.

Lisätietoja: http://www.seagate.com