Uusimmat

Lisää tietoa Grand Theft Auto IV:stä

11.04.2007 13:04 Miikka Lehtonen

Pari viikkoa Grand Theft Auto IV -trailerin ilmestymisen jälkeen pelistä alkaa hiljalleen näkyä konkreettista tietoa. Tällä kertaa asialla on suuri jenkkilehti, jonka previkka on vuotanut nettiin.

Lisätiedoista on kiittäminen GTA4.net -fanisaittia, jonka käyttäjät ovat naputelleet ensi kuun Game Informer -lehden ennakkojutun verkkomuotoon. Miltä Grand Theft Auto sitten tuntuu? Kaikkea tietoa paljastamatta tässä hieman kohokohtia.

– Pelin päähenkilö on, kuten ennakkovideostakin pystyi päättelemään, itäeurooppalainen. Niko Bellic on saapunut Amerikkaan etsimään onneaan ja jahtaamaan amerikkalaista unelmaa

– Peli tapahtuu vuoden 2007 Liberty Cityssä, joka ei tosin muistuta enää juurikaan GTA III:n versiota. Sen sijaan peli on mallinnettu aiempaa tarkemmin aidon New Yorkin mukaan.

– Pelialue tulee käsittämään neljä New Yorkin viidestä kaupunginosasta, sekä osan New Jerseytä. Brooklyn on kääntynyt Brokeriksi, Manhattan Algonquiniksi, Queens Dukesiksi, Bronx Bohaniksi ja New Jersey Alderneyksi.

– Pelialue on kooltaan pienempi kuin San Andreaksessa, mutta ei sisällä lainkaan tyhjää maaseutua, vaan huomattavasti aiempaa yksityiskohtaisempaa kaupunkiympäristöä.

– Jalankulkijoiden kehutaan olevan aiempaa realistisempia ja puuhailevan kaduilla omiaan. Joku kantaa ostoksia, joku istuskelee penkillä ihailemassa kaupungin menoa, kolmas taas polttelee kaverinsa kanssa tupakkaa.

– Pelaaja ei ole enää täysin tehtävänantajien ja muiden sivuhahmojen armoilla, vaan hänellä on kännykkä, jolla voi itse soitella kontakteilleen ja pyytää näiltä tehtäviä tai vain hengailla heidän kanssaan.

– Pelissä ei tulla näkemään lentokoneita, koska pelialue käsittää vain yhden kaupungin. Rockstar haluaa myös realistisemman pelin, joten jää nähtäväksi, sisältääkö peli aiempien tapaisia lentäviä lautasia, kummitusautoja ja muita mukavia yksityiskohtia.

– Pelin ainoa lataustauko tapahtuu peliä käynnistettäessä. Tämän jälkeen kaikki siirtymiset ovat välittömiä, myös sisä- ja ulkotilojen välillä.

– Kummatkin pelin versiot tulevat näyttämään suunnilleen identtisiltä, joskin 360-versio saa yksinoikeudella ”laajan määrän” ladattavaa sisältöä.

– Peli sisältää moninpelin, mutta sen laadusta ei ole vielä tietoa. Rockstarin mukaan mitään massiivisia moninpelitiloja ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan moninpeli on suunniteltu tukemaan yksinpeliä hauskalla tavalla.

Lisää Grand Theft Auto -huhuja ja tiedonjyväsiä, kun niitä tihkuu Internetin putkistosta.