Uusimmat

Lords of Football on täynnä sekopäisiä pelaajia

25.04.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tunnetaan yhtenä maailman merkittävimmistä jalkapallovalmentajista, jonka kahden vuosikymmenen mittainen ura on täynnä mestaruusliigojen kärkeen nostettuja joukkueita. Mutta hänkin joutui nostamaan kätensä ylös Manchester Redsin kummallisuuksien edessä.

Managerin hommaa hankaloittaa se, että hänen käytössään on naurettavan yksinkertainen taktiikkataulu, jolla voi sijoitella pelaajia eri puolille kenttää ja valita, pelataanko kovaa vai vähän vähemmän kovaa. Roolitukset jäävät myös hieman mysteereiksi, sillä kullakin pelaajalla on vain pari ominaisuutta, jotka eivät anna oikein minkäänlaista kuvaa siitä, mihin pelaaja kentällä pystyy tai edes millainen pelaaja on kyseessä.

Taktiikkapalaveri keskeytyy, sillä samaan aikaan joukkue on suunnannut kaupungin yöelämään. Läheiset diskot, ravintolat ja muut houkutteet vetävät pelaajia puoleensa. Kullakin on omat tarpeensa: yksi tykkää naisista, toinen viinasta ja kolmas syö vähän liikaa.

Tässäkin tarvitaan manageria. Joukkueen tähtipelaaja, japanilaishyökkäjää The Banzai Kamikaze, on parkkeerannut persiinsä ravintolaan, mutta haluaisi oikeasti tanssia. Jos manageri ei kirjaimellisesti raahaa miestä itse yökerhoon, tämä murjottaa seuraavan päivän pelissä ja pelaa päin persettä. Mutta jos miehen jättää vähänkin liian kauaksi aikaa yökerhoon, tälle tulee tanssiaddiktio, eikä tämä pysty enää treeenaamaan ennen kuin henkiset ongelmat on ratkottu terapian avulla. Ja näin manageri sitten paimentaa ja mikromanageroi 30 jättikokoista vauvaa aamuyön pikkutunneille saakka.

Mutta palkinto on varmasti vaivan arvoinen, sillä auringon noustessa on liiga-avauksen paikka.

Lue koko arvostelu: Lords of Football (PC)

Lue myös

Ace Combat Assault Horizon – Enhanced Edition (PC)

Army of Two: Devil’s Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

BattleBlock Theater (Xbox 360)

Brütal Legend (PC)

Special Forces: Team X (PC, Xbox 360)