Uusimmat

Lucasarts hyppäsi Steamin kelkkaan

07.07.2009 10:30 Miikka Lehtonen

Viikonlopun aikana jännättiin, kun Lucasartsin virallinen Twitter-kanava lupaili wanhan koulukunnan Lucasarts-faneille huikeita uutisia maanantain aikana. Spekulaatio oli villiä, eikä aina lähelläkään totuutta, mutta joku arvasi oikein: Lucasarts tuo pelejään Steamiin. Täyttyivätkö odotukset?

Pelaajien spekulaatiot olivat viikonlopun aikana villejä. Joku odotti uutta X-Wing-peliä, toinen toivoi että jo kertaalleen kuopattu Sam & Max 2 olisi herätetty henkiin. Jotkut haikailivat uutta Full Throttlea, jotkut taas totesivat kyynisesti, että nyt varmaankin julkistetaan Secret of Monkey Islandin Special Edition, josta on tiedetty jo E3:sta lähtien.

Muutama tyyppi arvasi kuitenkin oikein: Lucasarts liittyy alati kasvavien Steam-julkaisijoiden joukkoon ja tuo valikoiman klassisia pelejään ladattavaksi Valven verkkopalveluun jo huomenna. Aluksi tarjolla on vain kymmenen peliä, mutta Lucasartsin antamien tietojen mukaan tämä on vasta alkua.

Aluksi tarjolla ovat seuraavat pelit:

  • Armed and Dangerous (2003)
  • Indiana Jones and the Fate of Atlantis (1992)
  • Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
  • Lego Indiana Jones: The Original Adventures (2008)
  • Loom (1990)
  • Star Wars Battlefront II (2005)
  • Star Wars Republic Commando (2005)
  • Star Wars Starfighter (2002)
  • The Dig (1995)
  • Thrillville: Off the Rails (2007)

Pelejä valittaessa on selvästi tehty temaattisia valintoja: kolmasosa Indiana Jonesia, kolmasosa Star Warsia. Todelliset klassikot ovat sangen vähissä, enkä jaksa kuvitella monenkaan asiakkaan hihkuvan innosta kun Star Wars Starfighter ja Armed and Dangerous ovat taas pelattavissa. Se suurin kysymysmerkki on tietenkin hinta, sillä Lucasarts tulee näihin kekkereihin vuosikausia myöhässä.

ScummVM on antanut pelaajille mahdollisuuden pelata jo aikanaan ostettuja Lucasarts-seikkailupelejään modernilla laitteistolla jo useamman vuoden ajan ilman minkäänlaisia lisäinvestointeja. Hinnan ja oheistarjonnan olisi syytä olla kohdallaan, jotta tämä väki ostaisi pelinsä uudelleen – tai lainkaan, sillä löytyväthän kaikki klassiset pelit haluttaessa parissa minuutissa Googlen avulla. Piratismia emme toki ylistä, mutta emme myöskään leiki, ettei sitä tapahdu.

Jäämme odottamaan hintatietoja ja erityisesti sitä, milloin katalogiin lisätään enemmän oikeasti hyviä pelejä.

Lisää aiheesta

Fanit tekivät ilmaisen jatko-osan legendaariselle LucasArts-seikkailupelille

Lucasarts lupaa huomiseksi upeita uutisia vanhoille faneilleen

Lue myös

Edge-lehti muistelee yhtä pelihistorian kauhuklassikoista

Champions Onlinen avoin betatesti alkaa elokuussa

id:lle kolmas kehitystiimi