Uusimmat

LucasArts-veteraanin kassakaapissa oli pelihistoriallinen aarre

16.03.2016 14:00 Jukka O. Kauppinen

Aric Wilmunder on mies, jonka nimeä ei moni tunnista. Hän on kuitenkin yksi niistä todella pitkän linjan veteraaneista, joka rakensi muinoin rakastamamme LucasFilm Games / LucasArts -pelitalot ja ennen kaikkea ohjelmoi firman pelit. Wilmunder myös on juuri se kaveri, joka ohjelmoi Lucasin seikkailupeleissä käytetyn SCUMM-pelikehitysohjelmiston.

Wilmunder on myös jokaisen museomiehen rakkain ystävä, sillä hän tallensi joka ikisen työstämänsä pelin kaikki dokumentit kassakaappiinsa. Monkey Island, Day of the Tentacle, Maniac Mansion, The Dig, Loom, Habitat, StarQuest, Indianan Fate of the Atlantis, Sam & Max, Full Throttle, Grim Fandango ja niin edelleen – kaikkien niiden klassikoiden dokkarit päätyivät hiljalleen kasvavaan pinoon, sillä herra mietti jo tuolloin: ”ehkä näitä joskus tarvitaan.”

Kahden vuosikymmenen jälkeen herra sitten perehtyi paperipinoonsa ja aloitti skannausprojektin. Peli peliltä, sivu sivulta,  herkkusia kansalle.

LucasArts

LucasArts

LucasArts

Tähän mennessä aineistoaWilmunder on julkaissut pelidesigneja, ehdotuksia, yhteenvetoja, käsikirjoituksia ynnä muita historiallisia dokumentteja mm. peleistä Star Raiders II, The Eidolon, Koronis Rift, Maniac Mansion, Mutiny on Monkey Island ja The New Monkey Island.

Mutiny on Monkey Island? Nii-in!

Wilmunderin ensimmäinen videopeli muuten julkaistiin vuonna 1979. Miettikääs sitä.

Lisätietoja: A peak into my Games Industry Archive

Lisää aiheesta

Day of the Tentaclen uusintaversio on aivan kulman takana!

Pitkän linjan pelikoodari puhuu Star Wars -pelien tekemisestä

Knights of the Old Republicin nykytekniikalla? Kyllä, kiitos, mutta…

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars Galactic Battlegrounds