Uusimmat

Maailman suosituin figupeli saa uuden version – Säännöt muuttuvat käytännössä ilmaisiksi ja pelaaminen helpottuu

25.03.2023 10:00 Muropaketin toimitus

Warhammer 40,000 saa täysin uudistetun version kesällä. Luvassa on entistä helpommin lähestyttävää miniatyyripelaamista.

Kuluneella viikolla saatiin suuria uutisia miniatyyripelien maailmasta: Games Workshopin legendaarinen figupeli Warhammer 40,000 saa kokonaan uuden version.

Uusi editio on esitelty kattavasti Warhammer Communityn sivuilla, ja alta voit myös katsoa lyhyen esittelyvideon. Tarkkoja tietoja ei vielä ole julkistettu, mutta edessä on suuria muutoksia.

Games Workshopin suunnittelijat ovat selvästi pyrkineet keventämään Warhammerin pelikokemusta ja madaltamaan aloituskynnystä. Videolla luvataan esimerkiksi, että uudessa versiossa kaikkien yksiköiden tarvittavat säännöt mahtuvat kätevästi samalle sääntökortille, ja kokonaisen armeijan tietojen luvataan mahtuvan yhdelle sivulle.

Uuden edition yksikkötiedot tullaan myös julkaisemaan ilmaiseksi verkossa heti pelin julkaisupäivänä. Jatkossa ei siis ole tarpeellista ostaa ja kantaa tolkutonta määrää sääntökirjoja mukana. Suunnittelijat ovat myös uudistaneet kaikkien yksiköiden luvut ja ominaisuudet, eli pelikokemus tulee muuttumaan olennaisesti.

Lisäksi Warhammer 40K saa uudenlaisen, kevyemmän tavan pelata ja päästä mukaan figupelailuun. Jatkossa Warhammerin suositut Combat Patrol -boksit tarjoavat pelaajalle valmiin ja pelikelpoisen pikkuarmeijan suoraan yhdessä laatikossa. Tämä madaltaa kynnystä, eikä jatkossa Warhammer 40K enää edellytä massiivisia armeijoita. Pelin luvataan kuitenkin tarjoavan useita tapoja pelata ja yhtä paljon strategista syvyyttä kuin ennenkin.

Tarkempia tietoja uudesta Warhammer 40,000:sta saadaan varmasti kevään edetessä. Esittelyvideon näet alta.

Muropaketin uusimmat