Uusimmat

Makeaa verkkosodintaa Massive Assault Network 2:ssa

20.04.2007 12:21 Jukka O. Kauppinen

Wargaming.net-studio on julkaissut uuden painoksen mainiosta verkkopelattavasta strategiapelistään. Massive Assault Network 2:sta on juuri julkaistu uusi versio, joka päästää pelaajat astetta erikoisemman pelaamisen maailmaan.

Kyseessä on näet scifi-henkinen moninpelattava strategia, jossa pelaajat melskaavat vuoropohjaisesti erilaisten planeettojen hallinnasta. Peli on suunniteltu alusta alkaen nimenomaan nettiympäristöön, vaikka siinä on myös tekoälyvastustajia treenikäyttöön.

Sarjan edellisestä osasta kirjoitimme aikoinan muun muassa seuraavasti:

”Massive Assault on erikoinen peli, joka muistuttaa jossain määrin klassisia Battle Isle -pelejä. Siinä missä tyypillinen taktiikkaräiskintä keskittyy tukikohdan rakentamiseen, resurssien keräämiseen ja rushaukseen, niin Massive Assault tuo kuvaan erikoista yllätyksellisyyttä, juonimista ja hoksottimia. Vuoropohjaisuuden ansiosta vihollista ei voi vyöryttää massiivisella joukkojen tulvalla, mutta ylivoima ja etenkin tilanteiden ennakointi ja oikea-aikaiset iskut tuovat ratkaisun sitäkin varmemmin.”

”Pohjimmiltaan sodinta on kahden valtion kamppailua maaperästä, neuvotteluvälineinä maa-, meri- ja ilmavoimat. Molemmat osapuolet liikuttavat joukkojaan vuoron perään, kaikkia joukkojaan per vuoro. ”

”Pelin hienoin innovaatio on liittolaisjärjestelmä ja salaiset liittolaiset. Kukin pelikartta koostuu joukosta itsenäisiä pikkuvaltioita, joista osa liittoutuu jommankumman pelaajan kanssa mutta ei paljasta heti värejään. Kunkin taistelun alussa pelaajat paljastavat kaksi liittolaisvaltiotaan ja loput pelin mittaan haluamallaan hetkellä. Niin kauan kuin vastustaja ei ole paljastanut kaikkia valttevaan on pidettävä varansa, ettei juuri selustansa avoimeksi jättänyt pelaaja huomaakin naapurivaltion nostavan vihollisvaltion värejä mastoon ja vyöryttävän joukkojaan puolustamattoman rajan yli. Yllätykset ovat taatut, se on varmaa joka pelistä.”

Ja tästä on parannettu aika lailla, ominaisuuksien, pelattavuuden ja visuaalien saralla. Tarjolla on siis erinomaista, haastavaa ja kiinnostavaa pelattavaa. Peliin voi tutustua kotisivulta ladattavalla demolla.

http://www.massiveassaultnetwork.com/man2/