Uusimmat

Manchester United himoitsee omaa eSports-joukkuetta

10.06.2016 13:00 Miikka Lehtonen

Nytpä kuuluu maailmalta uutisia kummia. Brittilähteet tietävät väittää, että maailman suurimpiin kuuluva jalkapalloseura Manchester United olisi hamuamassa riveihinsä omaa eSports-joukkuetta. Käynnissä on kuulemma oikein kilpahuuto Overwatch-tiimistä.

Vahvistamattomien väitteiden mukaan Manchester United olisi ostamassa jo olemassaolevaa ja entuudestaan sponsoroitua Overwatch-tiimiä leipiinsä. Asiasta uutisoinut eSports News UK tietää kertoa, että United on joutunut huutokauppaan eSports-maailmassa tunnetun Fnaticin kanssa tiimin oikeuksista. Voisi veikata, että jos taustalla on oikeaa halua polttaa rahaa, Fnaticilla ei ole kisassa kamalasti sanomista. Manchester United kun tienasi yksistään viime vuonna yli 519 miljoonaa euroa, eivätkä nämä tulot ole mitenkään ainutlaatuisia.

Paperilla tapahtunut kuulostaa oudolta. Miksi maailman suurimpiin ja menestyneisimpiin jalkapallojoukkueisiin kuuluva Manchester United olisi ostamassa eSports-joukkuetta? Kyseessä ei olisi ainutkertainen tapahtuma, sillä saksalainen Schalke osti äskettäin myös oman eSports-joukkueen. Pohjimmiltaan kyse voi hyvinkin olla siitä, että eSports-joukkueen pyörittäminen on tämän kokoisille urheiluorganisaatioille pieni menoerä, mutta sillä voidaan saada paljon näkyvyyttä ja reittejä sellaisten yleisönosien ulottuville, joita urheilu ei ole perinteisesti kamalasti kiinnostanut.

Tämä sopisi oikein hyvin kesällä 2005 Manchester Unitedin ostaneen amerikkalaisen Glazer-perheen toimintamalliin. Ostosta lähtien seuraa on pyöritetty ensisijaisesti bisnesyrityksenä, joka tuntuu usein olevan kiinnostuneempi haalimaan riveihinsä virallisia sipsikumppaneita maailman eri kolkista kuin menestyksen edellyttämiä pelaajia. Joku on hyvinkin voinut ynnäillä, että eSports on nyt kuuma juttu, johon voisi päästä mukaan pienellä rahalla.

Mene ja tiedä!

Lähde: Twitter