Uusimmat

Michael Jackson – edesmennyt muttei kadonnut

26.06.2009 17:35 Jukka O. Kauppinen

Viime yönä keskuudestamme poistunut Michael Jackson muistetaan niin kovin monesta erilaisesta asiasta, sekä hyvistä että huonommistakin. Ei kuitenkaan pidä unohtaa herran vaikutusta videopelien maailmaan.

Esimerkiksi Jacksonin elokuva Moonwalker onnistui hämmästyttämään kansaa sekä valkokankaalla että videopelinä. Jacksonin kerrotaan olleen mukana myös esimerkiksi Sonic 3 -pelin säveltäjänä. Jackson-viittauksia löytyy myös monesta pelistä, kuten esimerkiksi Sonyn LittleBigPlanetista.

Michael Jackson -peliherkuista voi lukea 1UPin jutusta:

Lisää aiheesta

Retrokolikkopelien ääressä: Michael Jackson ja Moonwalker

Michael Jackson’s Moonwalker –kolikkopeli oli helposti hämärin ja surrealistisin. Peli, jossa Michael tyrmää viholliset vauhdikkaalla tanssinpyörähdyksellä ja muuttuu lasersäteitä ampuvaksi robotiksi, ei yksinkertaisesti voi olla huono.

Verkkopuheista päätellen Moonwalkerin konsoliversiot olivat aivan kaameita, mutta kolikkopelissä oli outoa lumoa. Kolmen pelaajan ja kolmen Michael Jackson –supersankarin kiitäminen rikollisaallon perässä, viattomia pelastellen, Jacksonin biisien tahdissa on hämmentävä elämys.

Lue myös

Ennakko: Trine (PC, PS3, 360)

Max Paynesta Alan Wakeen: Remedy tähdittää pelikonferenssia

Player One -pelikauppa lopetti

Roolipelitalot BioWare ja Mythic yhdistyvät

Trials HD – ensikosketus riemukkaaseen kotimaiseen prätkäpeliin