Uusimmat

Microsoft ei tarvitse vielä uutta konsolia

11.01.2010 09:45 Miikka Lehtonen

Netissä on keskusteltu pitkään ja hartaasti siitä, kuka konsolivalmistajista vetää ensimmäiseksi liipasimesta ja julkaisee seuraavan sukupolven pelikonsolinsa. Yleisesti hyväksytyn teorian mukaan todennäköisin syypää on Microsoft, joka aloitti Xbox 360:llaan tämän sukupolven. Firma itse näkee asiat toisin eikä kiirehdi uuden konsolinsa kanssa.

CES 2010 -tapahtumassa puhunut David Hufford, Xbox-tuotekehityksen johtaja, kertoi The Guardian -sanomalehdelle, ettei uuden konsolin tarve pakota vielä hirvittävästi.

”On tärkeää muistuttaa ihmisiä siitä, että Xbox 360:lla on meidän mielestämme pitkä tulevaisuus”, Hufford selitti. ”Meidän ei tarvitse julkaista uutta konsolia, koska voimme antaa nykyisellemmekin lisää elinaikaa softa- ja laitepäivitysten avulla, kuten esimerkiksi Project Natal tulee tekemään. Xbox 360 suunniteltiin pitkäikäiseksi, emmekä välttämättä ole edes sen elinkaaren puolivälissä.”

Toisaalla Xbox-osaston johtaja Robbie Bach muistutti, että Xbox 360 on valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja tarjoamaan esimerkiksi 3D-pelejä, joita olikin näytillä myös CES-tapahtumassa. 3D-pelit ovat tosin vielä melkoista marginaalikamaa, mutta onpa sekin sitten mainittu. Hufford ja Bach tyrmäsivät myös ajatukset siitä, että Xbox 360:n sisuksia päivitettäisiin paremmilla piireillä tai vaikka Blu-ray-asemalla.

”Tykkäämme kovasti nykyisistä hinnoistamme”, Hufford totesi. ”En toki halua väittää että kehitys pysähtyy, mutta meillä on laadukas konsoli, jonka tukena seisomme ennennäkemättömän hyvän takuun kanssa. Uskonkin että olemme nyt hyvissä asemissa Natal-aikakauteen lähtiessämme.”

Lisää aiheesta

Xbox 360:n liiketunnistusohjain kauppoihin jouluksi

Tutkimus: Xbox 360 ja PS2 jenkkilän pelatuimmat

Microsoft julkaisee virtuaalisen kolikkopelihallin

Lue myös

Team Fortress 2 -komediavideossa rakastetaan paahtoleipää

MechWarrior: Living Legends pelattavissa, katso uudet videot

Dragon Age Origins: Awakening saapuu maaliskuussa