Uusimmat

Microsoft: Natal ei ole uusi konsoli, mutta samaa tasoa

17.06.2009 17:00 Miikka Lehtonen

Viikonlopun ja alkuviikon aikana netissä mölyttiin innolla, kun 1Upin päätoimittaja innostui kertomaan, että Microsoftin Project Natal tulisi olemaan kokonaan uusi konsoli. Microsoftin äänitorvena toimiva Shane Kim kieltää moiset jutut ykkösellä, mutta innostuu sitten kehumaan, että pamaus tulee olemaan samaa luokkaa.

Gamasutran haastattelema Kim kiisti suoraan huhut, joiden mukaan Project Natal tulisi olemaan päivitetty versio Xbox 360 -konsolista, mutta kieroillen. ”Hyvät uutiset ovat, että kyse ei ole uudesta konsolista. Emme pakota ihmisiä ostamaan uutta Xbox 360 -konsolia, vaan Natal toimii olemassaolevien konsolien kanssa. Jos puhumme kuitenkin julkaisun tärkeydestä ja mittakaavasta, kyse on kuin uuden konsolin julkaisemisesta.”

Näin siis tällä kertaa. Tässä vaiheessa on hyvä huomata, että Kim ei suoraan kiistä uuden Xbox 360:n olevan työn alla tai tulossa ulos jopa lähivuosina. 1Upin mainiostama päivitys voi siis olla totta. Vaikka Natal tullaankin myymään erikseen ja tulee olemaan yhteensopiva olemassaolevan 360:n kanssa, mikään ei estä Microsoftia esimerkiksi julkaisemasta rinnalle myös laitteiston sisältävää boksia – tai sitten koko juttu oli uutisankka.

On kuitenkin hyvä muistaa, että esimerkiksi Sony kiisti innokkaasti, suorasanaisesti ja asiasta uutisoineita saitteja pilkaten PSP Go -konsolin olemassaolon aivan siihen saakka, että kuvat uudesta konsolista vuosivat nettiin E3-messujen kynnyksellä. Tässä vaiheessa voisikin todeta, että jos suuren konsolifirman PR väittää ulkona satavan, käyn itse ikkunalla tarkistamassa.

Lisää aiheesta

Huhupartio: uusi PSP paljastetaan kesäkuussa?

E3dome: Microsoft vie liikeohjauksen uudelle tasolle

E3dome: tämä on Project Natal

Huhupartio: Natal onkin Microsoftin seuraava konsoli

Microsoft aikoo räjäyttää Natalin kaiken kansan tietoisuuteen

Lue myös

Arvostelu: UFC Undisputed (PS3, 360)

Leikisti kauheimmat lisenssipelit

Voita Far Cry 2 -iPod ja riistä pusakka hehkeältä punapäältä

Muropaketin uusimmat