Uusimmat

Microsoft: punavalot ovat taaksejäänyttä elämää

17.02.2009 18:30 Miikka Lehtonen

Neljä sanaa, joita jokainen Xbox 360:n omistaja kammoaa: Red Ring of Death. Harvassa ovat ne 360:n omistajat, joiden boksi ei ole ikinä paukahtanut. Ongelmaa on ratkottu useammallakin laitepäivityksellä ja nyt tuntuu tehonneen. Microsoft kertoo nimittäin, että pahin on takana.

Ennen kuin kukaan ehtii ilakoimaan, ongelman ei väitetä olevan kokonaan historiaa. Sitä se ei varmasti tule ikinä olemaan, sillä kolme punavaloa kuvaavat yleistä laitevikaa, joita kaikkiin konsoleihin tulee joskus, merkistä riippumatta. Todelliset RRoD-ongelmat alkavat Microsoftin mukaan kuitenkin olla historiaa, sillä uudemmat emolevymallit ovat suurilta osin korjanneet ongelman ja nyt tätä uutta, luotettavaa teknologiaa tulvii jo korjattuihin bokseihinkin.

Microsoftin Aaron Greenberg kertoo, että korjauslinjalla käytetään täyttä häkää uusimpia ja luotettavampia emolevymalleja, mikä takaa että korjauksesta tullutta boksia ei tarvitse lähettää bumerangina takaisin, kuten aiemmin tiedetään käyneen. Greenberg uskoo, että ongelma on nyt kukistettu, vaikkakaan ei täysin tuhottu.

”Loppujen lopuksi homma toimii niin, että eristämme ja keksimme ongelman syyt ja korjaamme ne. Kun keksimme kaikki lähteet ja tiedämme korjanneemme ne, voimme siirtyä eteenpäin. Pahin on nyt takanamme, mutta tiedän että ihmisillä on vielä vika-alttiita konsoleita. Haluamme toimia oikein ja hoitaa nekin kuntoon”, Greenberg selitti Edge-lehdelle.

Lisää aiheesta

Vain joka kolmas alkuperäinen Xbox 360 toimi?

RROD kohta historiaa?

Microsoftilta lisätakuu Xbox 360:n ongelmiin

Uudet Jasper-Xboxit hipsivät jo kauppoihin

Lue myös

Microsoft apinoi Applea ja perustaa oman kauppaketjun

LEGO-pelit saavat rinnalleen muun muassa Prince of Persia -legoja