Uusimmat

Midwayn reilukerho myy Mortal Kombatin, jäädyttää palkat ja antaa pomoille bonukset

02.03.2009 14:26 Jukka O. Kauppinen

Midwayn taloudellinen katastrofi vain laajenee ja laajenee. Firma yrittää selvitä tämänhetkisestä tilanteestaan epätoivoisilla ja jopa suoranaisen epäeettisillä keinoilla. Samalla firman pomoille tarjotaan reilut bonukset hyvästä työstä.

Midway on pyrkinyt keventämään kulurakennettaan siirtymällä julkaisijasta pelkäksi pelikehittäjäksi. Esimerkiksi Vin Dieselin Wheelman siirtyi äskettäin Ubisoftille.

Nyt yhtiö on kuitenkin jo sahaamassa omaa oksaansa, sillä firma kaupittelee Mortal Kombat -sarjaansa. Kuka osaa sanoa, mitä muita tunnettuja pelisarjoja Midwaylla on Mortal Kombat lisäksi? Kuulenko syvän hiljaisuuden? Nouseeko käsiä?

Vaikka näillä saataisiinkin vähän rahaa kassaan, niin työntekijöiden päälle pissaaminen on tietysti se yksi varma tapa, jolla kuluja voidaan vähän karsia. Aiemmin Midway oli luvannut kirjallisesti hoitaa työntekijöidensä palkat loppuun. Nyt firma on vetäytynyt lupauksestaan ilmoittamalla, että pelitalon irtisanottujen työntekijöiden lomakorvaukset jäädytetään. Työntekijöille jätettiin etäinen lupaus, että jahka tämänhetkinen konkurssitilanne on käsitelty, niin osa velasta sentään maksetaan.

Kiitoksena hyvästä työstä Midwayn johtoporras on myöntänyt itselleen 3,7 miljoonan dollarin bonukset.

Lähteet: Midway Games Seeks Approval of a Key Employee Incentive Plan –  Midway Offloading Mortal Kombat (And Screwing Former Employees)

Lue myös

Arvostelu: Race Pro (360)

Microsoftin osakekurssi alimmillaan 11 vuoteen

PlayStation Networkissa 20 miljoonaa käyttäjää, PS3:n myynnit yli 21 miljoonaa

Sam & Max Xbox Live Arcadeen

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 6)

Muropaketin uusimmat