Uusimmat

Might & Magicia Pariisissa

07.08.2012 19:11 Jukka O. Kauppinen

Alkukesästä allekirjoittanut kävi piipahtamassa Pariisissa ottamassa tuntumaa Might & Magic -pelisarjan tulevaisuuteen. Osa siellä nähdyistä asioista on jo julkista, osa on yhä edelleen embargojen takana. Mutta laitetaan tähän väliin tarjolle hieman reissukuvia, kun ne ovat vielä melkein tuoreita.

Reissulla esiteltiin yhteensä viittä eri Might & Magic -sarjan peliä, joissa tosin oli havaittavissa tietynlainen luisuminen ihan eri suuntaan kuin millaisena itse sieluni syövereissä M&M:t muistan. Raskaan sarjan roolipeleistä ei ole tulevaisuudessa paljoakaan jäljellä, vaan kuuluisaa fantasiamaailmaa tunnutaan hyödynnettävän enemmänkin siellä kasuaalimmalla tavalla, netissä ja moninpeleinä. Myös termi F2P kaikuu korvissa.

Ei silti, omassa lajissaan uudet Might & Magic -kevytpelit ovat ihan kivoja. Duel of Champions oli hyvänoloinen keräilykorttipeli ja entuudestaan muilta alustoilta tuttu Clash of Heroes ihan jees taktiikkaseikkailu. Ja ne tulevat pelit? No, niistä kuullaan lisää lähiaikoina.

Ohessa kuvissa muutama väläys tämän reissun tunnelmiin. Mutta voin kertoa, että hikistä oli. Pariisissa oli hir-vit-tä-vä lämpöaalto ja ruuhkat meikäläiselle ennennäkemättömiä. Propsit myös tilaisuuden järjestämisestä tuulettamattomassa pienessä tilassa, jossa ainoa tapa saada happea oli evakuoitua pienenpienelle sisäpihaterassintapaiselle kylmän juoman kera. Jos sellaisen onnistui saamaan. Paha sanoa oliko toimittajien roikottaminen nälkäkuoleman partaalla keino pitää poppoo hereillä, mutta kyllä masu riemuitsi kun jostain löytyi lopulta edes minihampurilaisia.