Uusimmat

”Mikään peli ei tule kaatamaan World of Warcraftia”

28.01.2010 14:50 Miikka Lehtonen

Amerikkalainen MMO-firma Cryptic valmistautuu parhaillaan julkaisemaan myös eDomea kiinnostaneen Star Trek Online -massiivimoninpelinsä. Miltei julkaisupäivän aattona firman pomo pysähtyi pohtimaan pelialan totuuksia ja tuli siihen johtopäätökseen, että World of Warcraftin kimppuun ei kannata edes lähteä.

Brittiläiselle, pelialaa seuraavalle MCV-saitille puhellut Crypticin COO Jack Emmert otti kantaa siihen kysymykseen, johon jokainen MMO-kehittäjä joutuu jostain syystä aina vastaamaan: kaadatteko World of Warcraftin?

”Mikään peli ei tule kaatamaan World of Warcraftia. Monet yrittävät apinoida World of Warcraftin tyyliä, mutta se on vain tyhmää. Jos joku haluaa WoWin kaltaisen kokemuksen, hän varmaan myös pelaa World of Warcraftia”, Emmert latasi. Harvinaisen fiksua puhetta ja mies myös elää sanojensa mukaan, sillä Star Trek Online on yksi niistä harvoista massiivimoninpeleistä, joka ei tunnu apinoineen Blizzardin jättiläistä millään ainakaan minulle mieleen tulevilla tavoilla.

Samanlaisia ajatuksia esitti viime vuonna myös World of Warcraft -suunnittelija Shane Dabiri, joka antoi kilpailijoilleen suoran neuvon: älkää kopioko meitä, keksikää jotain omaa. Mitäs mies puhelikaan?

”Monet ihmiset yrittävät kopioida World of Warcraftia ja niin imartelevaa kuin se meitä kohtaan onkin, se on taatusti väärä liike”, Dabiri pohti. ”Tiedän että World of Warcraft on todella suosittu ja monet kuvittelevat, että jos he tekevät samanlaisen pelin, he voivat vangita WoWin yleisön. Minä en kuitenkaan usko, että pelaajat haluavat sitä.”

”Ihmiset, jotka ovat panostaneet paljon aikaansa WoWiin eivät varmasti halua toista samanlaista peliä rinnalle, vaan jotain aivan uutta ja erilaista. Minun mielestäni alan pitäisikin lähteä enemmän tähän suuntaan ja yrittää keksiä uusia, oivaltavia MMO-ratkaisuja, jotka uskaltavat kokeilla jotain erilaista. Otetaan vaikka City of Heroes: sanottiinpa siitä mitä tahansa, ainakaan se ei ole taas uusi fantasiapeli”, Dabiri heitti.

Näin siis tällä kertaa. Star Trek Online julkaistaan ensi viikolla ja ennakkovastaanoton perusteella peli tulee saamaan ainakin hyvän tilaisuuden esitellä sulojaan laajalle yleisölle, sillä ennakkovarauksia on myyty reipasta vauhtia. Ei myöskään syyttä, sillä pienistä ongelmistaan huolimatta peli jätti ainakin minut haluamaan lisää. Palaamme asiaan lopullisen arvostelun myötä, jahka pääsemme sinuiksi pelin julkaisuversion kanssa.

Lähde: MCV.co.uk

Lisää aiheesta

Star Trek Online -ennakko (PC)

Star Trek Onlinesta muhkea erikoisversio

Star Trek Onlinen suosio yllätti Crypticin

Lue myös

”Älkää vihatko meitä”, AC2:n tekijä pyytää PC-pelaajia

Huhupartio: Gears of War 3 paljastetaan ensi kuussa

Vuoden 2009 parhaat pelit -äänestyksen tulokset