Uusimmat

Mine Bombersin jalanjäljillä – uusi suomipeli tekee suomilegendasta entistäkin paremman

03.11.2015 20:45 Jukka O. Kauppinen

Indiepumppu Skitso Productionsin vuonna 1995 todella oivallisen suomipelin. Mine Bombers oli kunnon luolajuoksenteluräjäyttely, josta löytyi kaukaisia lainoja muun muassa Boulder Dashin ja Bombermanin kaltaisista klassikoista. Mutta se oli silti ihan omanlaisensa suomi-indiehitti, joka loi ihan oman genrensäkin: kaivosräiskintä.

Ja hei, nyt on siistiä: Australiassa asuva suomalaissyntyinen Antti Vaihia vie maailmalle mukanaan ysärisuomipelimuistoja, ja työstää parhaillaan Mine Bombers –pelin innoittamana sen modernia vastinetta.

Gun Bombers lainaa peittelemättömästi Minea, mutta Antin mukaan ”tarkoitus ei ole vain kopioida legendaa vaan tehdä siitä vielä parempi.”

Gunissa on muun muassa 360 asteen liikkuminen, runsaasti aseita ja sekä lani- että nettipeli.

Peli läpäisi justiinsa muutama päivä sitten Steamin Greenlight-äänestyksenkin (sori kun lipsahti silmistä), joten nyt sinne Greenlightiin saadaan vaihteeksi jotain ihan kunnollistakin pelattavaa. Siisti homma!

Gun Bombersista innostuvat voivat myös auttaa pelitestauksessa lataamalla räiskeen Alpha 3 –version ja viskomalla palautetta.

Lisätietoja: http://gunbombers.com/

Osallistu keskusteluun: Gun Bombers – Mine Bombersin jalanjäljillä [Greenlight läpi!]