Uusimmat

Mitä ihmettä? Lautapeli!?

08.07.2010 17:00 Miikka Lehtonen

Joku ihmettelee nyt varmasti etusivulla komeilevaa Small Worldia. Lautapeliarvostelu? eDomessa? Ei, ette näe harhoja eikä eDome ole joutunut hakkerien hyökkäyksen kohteeksi: lautapelit ovat uusin ominaisuutemme. Ei kannata kuitenkaan säikähtää, että eDome muuttuu BoardDomeksi ihan huomenna.

Olemme toki jatkossakin pääasiassa video- ja tietokonepeleihin keskittynyt pelisaitti, mutta eDomen toimintafilosofiana on aina ollut käsitellä pelejä ja pelialaa jokaisesta perspektiivistä. Lauta- ja korttipelit ovat kiistämätön osa pelikulttuuria ja varmasti myös osa monen lukijamme vakioharrastuksia.

Tästä – sekä toki myös omasta suunnattomasta lautapeli-innostuksestamme – johtuen tulemme käsittelemään lautapelejä aikaisempaa aktiivisemmin. Tulemme kuitenkin pitämään linjamme sen verran kepeänä, että käsittelemämme pelit ovat sellaisia, joihin voi tarttua miltei kuka tahansa pelimies ja odottaa saavansa hauskan kokemuksen. Miljoona pientä pahvikorttia sisältävät heksastrategiat jäävät siis yhä alan erikoissaittien käsiteltäviksi.

Oheisesta kuvasta voitte bongailla jo etukäteen pelejä, joista tulee todennäköisesti juttua lähiaikoina. Toistaiseksi homma sujuu nimittäin ihan niin sanotusti omasta varastosta, mutta tämänkin suhteen on erinäisiä kehitelmiä.

Antakaa toki palautetta: kiinnostavatko lautapelit? Haluaisitteko nähdä niitä enemmänkin?

Ja jos etusivun juttu meni täysin ohe, lue toki Small Worldin arvostelu!

Kuvassa näkyvä Java 2 ei ole lautapeli. Valitettavasti.

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat