Uusimmat

MMO-draamaa EVE Onlinessa: kaksoisagentti tuhosi jättikorporaation

09.02.2009 11:46 Jukka O. Kauppinen

EVE Online on hämmästyttävä peli. Erityisesti siinä vaiheessa, kun peliä seurataan laajemmalta tasolta, diplomatian, sodankäynnin ja draaman mittakaavassa. Siinä vaiheessa, kun sadat yksittäiset pelaajat muodostavat korporaatioita, korporaatiot liittoutumia ja liittoumien tuhannet ja kymmenettuhannet jäsenet ottavat osaa jättimäisiin virtuaalikonflikteihin. Ja nyt EVEssä on ilmeisestikin nähty yksi pelin historian suurimmista vedätyksistä.

Huomautus 13:06: otsikkomoka, BoB on tietysti liittouma eikä korporaatio.

Pelin suurin pahat pojat -tyyppinen liittouma Band of Brothers on näet hajotettu. Ei hajonnut vaan hajotettu. Massively-saitin mukaan eräs liittouman johtajista kääntyi kaksoisagentiksi ja käytti lopulta komentovoimiaan liittouman pankkitilien putsaamiseen, omaisuuden varastamiseen ja yksinkertaisesti liittouman purkamiseen.

Tulos on galaktista virtuaalidraamaa. Kuin yhtäkkiä NATOn perusrakenteet hajoaisivat ja yhteiskäytössä ollut kalusto siirtyisikin yhtäkkiä Iranin hallintaan. Samalla planeetan kaikki muut valtiot syöksyisivät valtaamaan NATOn vaikutuspiiriin kuuluneita maita. Tulos: hemmetinmoinen kahina, minkä yhteydessä poliittisia rajoja piirretään uudelleen. Samalla entisen NATOn jäsenmaat yrittävät puolustaa omia rajojaan tunkeilijoiltaan ja järjestäytyä uudelleen.

EVEn maailmassa onkin käynnissä valtava myllerrys. Lukemattomat tunkeilijat yrittävät vallata Band of Brothersien alueita, mutta liittouman jäsenet yrittävät pitää puoliaan. Samalla liittouman hajottamisen ja kaksoisagentin loikkauksen järjestänyt GoonSwarm nauttii upeista uusista sotalaivastoistaan ja lihoneesta pankkitilistään, joskin tiettävästi varastetun käteisomaisuuden arvo jäi vaatimattomaksi.

EVE Onlinen maailmaa ei voi kuin hämmästellä. Se on paitsi avaruussimulaatio ja kauppa/taistelupeli, myös häikäisevä yhdistelmä liittoumia, selkäänpuukotuksia, diplomatiaa ja pitkän linjan suunnitelmia. Ei siis ihme, että EVE tarjoaa peruspelaamisensa ohella myös pelimaailman uskomattomimmat verkkodraamat.

Lue lisää: Further developments in EVE’s ’Grand Theft Alliance’ drama

Lisää aiheesta

Atari tuo EVE Onlinen kauppoihin

EVE keskittyy seuraavaksi teollisuuteen

EVE Online Finncon 2008:ssa: verkkopelimaailman pyörittäminen

Oma avaruusbaari – ei mikään mahdoton haave, ainakaan EVEn pelaajille

Lue myös

Arvostelu: Mount & Blade 1.0 (PC)

Arvostelu: Rise of the Argonauts (PC, PS3, 360)

Fallout 3:n ladattava lisäsisältö myöhästyy

Nintendo asetti DS:n myyntitavoitteen 150 miljoonaan

Sony uskoo yhä PS3:n kymmenvuotissuunnitelmaan

Muropaketin uusimmat