Uusimmat

MMO-veteraanit saavat kirveestä: 13 vuotta netissä riitti

21.06.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Entinen Sony Online, nykyinen Daybreak pistää pelit pussiin ja pussin roskiin kahdelle pitkän linjan MMO-pelille. PlanetSide (1) ja Legends of Norrath näet suljetaan jo pikapuoliin.

PlanetSide oli ensimmäinen MMO-tasoinen nettiräiskintä, joka on pörrännyt verkossa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2003 saakka. Monella tapaa mullistava ja vaikuttava nettiräiske on kuitenkin ollut koko ajan mitättömämmässä osassa Sonyn/Daybreakin katalookia, eikä vanhentuneesta pelistä ole pyydetty edes kuukausimaksua kahteen vuoteen.

PlanetSiden teki aikoinaan erikoiseksi muun muassa eri aselajien välinen yhteistyöä, jossa ilmavoimat ja panssarit, kulkuneuvot ja jalkaväkisotilaat taistelivat yhteistuumin taktisten ja strategisten päämääriensä eteen. Pelissä ei myöskään ollut lainkaan instansseja, vaan kaikki pelaajat olivat yhdellä ja samalla laajalla areenalla – tai siis pikemminkin planeetalla.

PlanetSide

Legends of Norrath on – tai pian oli – keräilykortti-morppistrategia. 2007 julkaistu peli ei kuitenkaan saanut koskaan kummoistakaan huomiota ainakaan meilläpäin.

Planetside suljetaan 1.7. ja Norrath 17.8. Luvassa ei näyttäisi olevan mitään suuria sulkemisjuhlia.

Lisätietoja: Legends of Norrath Closure Notification

Lisätietoja: PlanetSide 1 Closure

Lisää aiheesta

MMOFPS Planetside on ilmainen elokuuhun saakka

Sony-pomo: Verkkopelisotaa ei voi voittaa sisällön määrällä

Planetside 2 julkaistiin PlayStation 4:lle – ja sehän kaatui heti

Pelaaja tienasi 100 000 taalaa peliin tekemästään sisällöstä

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat