Uusimmat

Modern Warfare 2 on taas Call of Duty

10.07.2009 09:27 Miikka Lehtonen

Voi näitä pelimaailman dramaattisia käänteitä. Aiemmin tänä vuonna Infinity Ward poisti tulevan Modern Warfare 2 -pelinsä edestä perinteisen Call of Duty -lisänimen. Selityksiä ja perusteluja löytyi kyllä joka lähtöön, mutta taustalla oli aika naurettavia kuvioita. Liekö sotkut nyt selvitetty, sillä etuliite palasi vaivihkaa pelin nimeen.

Giant Bombin veikeät veikot olivat huomanneet Infinity Wardin Twitter-feedistä kuvat Modern Warfare 2:n pelikoteloista, joihin oli salavihkaisesti lisätty Call of Duty -etuliite. Ei ihme, sillä onhan pelisarja eräs maailman myydyimmistä. Modern Warfare 2 myisi varmasti ne arviolta 6934 miljardia kopiotaan millä nimellä tahansa, mutta muu sarja kaivannee sen tuomaa positiivista imagoa.

Tämän suuntaiset ongelmathan olivat alunperin nimenvaihdoksen taustalla. Tiettävästi Infinity Ward ei ollut oikein tyytyväinen Treyarchin Call of Duty -pelien laatuun tai firman työntekijöiden asenteeseen, joten he päättivät tehdä pesäeron ja jättää luomansa nimen taakseen, keskittyen uuteen alkuun uudella nimellä. Liekö riidat nyt sovittu vai onko Activisionilta tullut mahtikäsky, mutta Modern Warfare 2 on joka tapauksessa taas Call of Duty.

Samaan syssyyn ei voi olla huomioimatta kuvan saamaa Twitter-vastausta, joka on joko viikon surkuhupaisin purkaus tai nerokkain parodia. ”Pitelet sitten vain PC:n ja 360:n laatikoita, mutta PS3-versiota ei näy missään. Tyypillistä Infinity Wardin puolueellisuutta. Sinä olet osa ongelmaa”, päätti Twitter-käyttäjä WindsWilling.

Päivitys 10:13

Samaan aikaan toisaalla… Activision on julkaissut tuoreen tiedotteen pelin kehitysvaiheista, joissa se itse kutsuu peliä yhä pelkästään Modern Warfare 2:ksi ja mainostaa sitä pelisarjan ensimmäiseksi aidoksi jatko-osaksi. Näinköhän se nimi sittenkään muuttui? Piruko näistä enää ottaa selvää.

Lisää aiheesta

Modern Warfare 2 näyttää… tältä

E3dome: Modern Warfare 2:n lisäsisällöt vain Xbox 360:lle

Seuraava Call of Duty sai julkaisupäivän

Modern Warfare 2:lla ruusuinen tulevaisuus

Modern Warfare 2:sta tulee kaikkien aikojen suurin viihdejulkaisu

Lue myös

Monkey Islandia toisellakin mielipiteellä

Arvostelu: Trine (PC, PS3, 360)

Legendaarinen Alien Breed palaa uusioversiona