Uusimmat

Mojang ei jaksa haastaa Minecraft-kopioita oikeuteen

15.02.2012 11:00 Miikka Lehtonen

Loputtomien Minecraft-kopioiden legioonat ovat varmasti kaikille tuttuja. Markus ”Notch” Persson duunasi indie-helmi Minecraftin, teki sillä omaisuuden ja sitten alkoi kopiointi. Useimmat niistä ovat aivan häikäilemättömiä klooneja ilman omia ideoita, jotkut jopa ovat pöllineet Minecraftin koodia. Pelaajat ovat raivoissaan, Perssonin firmaa ei paljon kiinnosta.

Näkyvin klooneista on Xbox 360:n Indie Games -palvelun kautta lanseerattu FortressCraft, joka on videoiden perusteella aivan totaalisen härski Minecraft-kopio. Peli on myös tuottanut kehittäjälleen mukavan tukun rahaa ja noussut Indie Games -palvelun ykköshitiksi. Niinpä moni pelaaja onkin ihmetellyt, miksi Notch ei haasta kopioijiaan oikeuteen. Vastaus on helppo: mies ei jaksa kiinnostua.

Mojang-kiho Daniel Kaplan kertoi, että niin kauan kun suoranaista varkautta ei tapahdu, Mojangia ei voisi vähempää kiinnostaa tylsien kloonien armeija. ”Niin kauan kuin he eivät käytä mitään mitä olemme tehneet, ei kiinnosta. Vai haastaisivatko Doomin tekijät muka kaikki muut FPS-kehittäjät oikeuteen? Enpä usko.”

Vertaus ontuu paristakin kohtaa, mutta menköön. Mojangin edustajien mukaan heitä harmittaa touhussa lähinnä se, että klooneilla ei ole mitään omaperäistä annettavaa. Sokean kopioinnin sijaan he haluaisivat nähdä Minecraftin perillisiltä innovaatiota ja uudistuksia genreen.

FortressCraftin tekijä taas on koko kohusta ällistynyt. Hänen mukaansa peleillä ei ole juuri mitään yhteistä ja kopioinnista syyttäminen on lähes herjausta. Tehköön jokainen omat johtopäätöksensä trailerin perusteella.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

3DS Circle Pad Pro – veivaa tattia tuplana

Mass Effect 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Men of War: Vietnam (PC)

PS Vita -katsaus – Sonyn uudessa käsikonsolissa kaikki on isoa