Uusimmat

Monkey Islandin modernisoitu Special Edition julkaistiin

16.07.2009 10:12 Jukka O. Kauppinen

Hurraa LucasArtsille! Ei! Kolme hurraata! Ja enemmänkin!  Sillä Monkey Islandin uusioversio on julkaistu niin PC:lle kuin Xbox 360:lle. Monkey Island Special Edition tarjoilee vanhan kunnon The Secret of Monkey Island –seikkailupelin vuodelta 1990 nykykoneille modernisoituna uusversiona.

Monkey Islandin ihastelu ja lämminhenkinen muistelu kuuluu niin kiinteänä osana videopelien ja seikkailujen historiaan, että nyt nuorisokin mars matkaan, testatkaa edes demoa.

Lainattakoon vähän Wikipediaa, jos joku on ihan ulalla:

Ron Gilbertin luettua Tim Powersin kirjan On stranger tides, sai hän innoituksen omaan merirosvo-aiheiseen seikkailupeliinsä. Peli oli pitkän aikaa pelkällä idea-asteella, kun Gilbertin huomio keskittyi Indiana Jones and the Last Crusade -pelin kehitykseen. Idea päähenkilöstä syntyi kun lähdettiin luomaan hahmoa, joka tietää pelimaailmasta tasan yhtä vähän kuin pelaaja. Haluttiin vastakohtaa sille, miten monia pelejä on hankala lähestyä, kun pelaajan oletetaan tietävän hahmon maailmasta kaiken. Gilbert on maininnut pelisarjan ilmapiirin saaneen vaikutteita Disneylandin Pirates of the Caribbean -huvitus kiertueesta.

Sarjan komiikka nojaa lukuisiin kummallisiin hahmoihin, red herring -esineisiin, stereotypiaan ja surrealistiseen huumoriin. Alkuosien grafiikkaa ja musiikkia on yleisesti kehuttu. Aikakauden tavoista poiketen pelien taustamaisemat piirrettiin ensin paperille, jotka skannattiin ja sovellettiin peliin sopiviksi. The Secret of Monkey Island oli myös ensimmäisiä pelejä missä käytettiin musiikin vaihtelua tilanteen mukaan, ehostaen näin tunnelmaa elokuvamaisesti.

Peli on ladattavissa muun muassa Steam-palvelusta 8,99 euron hintaan sekä 800 pisteellä Xbox 360:lle Xbox Live Arcade –palvelusta.

Ja jos et ole elänyt ihan vakan alla, niin kai huomasit äsken ilmestyneen Tales of Monkey Island –seikkailupelisarjan ensimmäisen osan? Jos et, niin lue äkkiä, ei se ihan turhaan Suositus-peukkua saanut:

Lisätietoja: http://www.lucasarts.com/games/monkeyisland/

Ripaus wanhaa:

Miksei se jo tule?

Lue myös

Alan Wake ei tule PC:lle

Alternative Party astuu kyberpunkin maailmaan

Arvostelu: Demigod (PC)

Ensikosketuksessa Order of War – Square Enixin sotastrategia osa 2

PC:n Street Fighter IV muuttui hirveäksi friikkisirkukseksi