Uusimmat

Mortal Kombat X ei veny mobiililla isoveljensä tasolle mutta viihdyttää silti – lue arvostelu

29.04.2015 11:00 Jukka O. Kauppinen

Niklas Isberg siirtyi kohti mobiileja taistelutantereita ja otti mittaa Mortal Kombatin iOS-versiosta. Eikä se mikään susi ollutkaan!

Hahmojen tasot vaihtelevat pronssista kultaan, ja parhaimman aukaisemiseen vaaditaan paljon pelaamista. Nopeuttaakseen prosessia pelaaja voi myös ostaa kullatun taistelijan oikealla rahalla. Eteneminen vauhdittuu, kun euroja upottaa korttipakkoihin ja pelinsisäiseen rahaan. Tämä alentaa luonnollisesti vaikeusastetta, sillä kärkikaarti on tällöin heti käden ulottuvilla.

Etenemistä voi kiihdyttää myös toisin, sillä Mortal Kombat X:n mobiili- ja konsoliversio ovat kytköksissä toisiinsa. Pelaaja saa määrättyjä tehtäviä suorittaessaan muun muassa lisää rahaa ja uusia pukuja taistelijoille. Ominaisuus on hauska, mutta tarpeeton. Sen suoma hyöty jää pintapuoliseksi.

Lue koko arvostelu:  Mortal Kombat X (iOS)

 

Ennakkoon sananen omista ennakkotunnelmistani. En ole yleisesti tappelupelifani, mutta Mortal Kombateista olen aina pitänyt. Varsinkin sarjan edellinen osa kolisi niinkin kovaa, että ostin sitä varten ihan arcadetikun. Niinpä odottelin myös Mortal Kombat X:ää innokkain tunnelmin.

Peleillä on paljon yhteistä. Molempien keskipisteessä on tappelupeliksi yllättävän ja hämmentävän syvällinen tarinatila. Siinä missä Mortal Kombat 9 tuntui kertaavan suunnilleen kaiken, mitä sarjan polveilevassa historiassa on viimeisen 20 vuoden aikana tapahtunut, nyt katsotaan tulevaan. Peli kun hyppii ajassa eteenpäin näyttäen meille muun muassa, millaista meno on 25 vuoden päästä sarjan universumissa.

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)

 

Lisää aiheesta

Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)

Mortal Kombat (PS3, Xbox 360)

Mortal Kombat vs. DC Universe (PS3, 360) 

Mortal Kombat: Armageddon (Wii) 

Mortal Kombat: Deception (GC, PS2, Xbox) 

Video: Tosielämän Mortal Kombat