Uusimmat

Myst tulee taas

02.06.2006 17:02 Muropaketin toimitus

Niin kutsutun CD-ROM-vallankumouksen aikana pelejä pelanneet muistavat takuuvarmasti pari nimeä. Yksi näistä unohtumattomista alkuaikojen romppupioneereista on Myst, tuo eteerinen seikkailupeli.

Peli myi aikanaan hirvittävät määrät kopioita ja myi enemmän CD-asemia kuin muut romppupelit yhteensä. Paikka historiankirjoissa on siis varmistettu.

Myst oli seikkailupeli sanan todellisessa merkityksessä. Pelaaja herää sumuiselta ja näennäisesti elottomalta saarelta, jota täplittävät muinaisen sivilisaation jäänteet. Miten tänne on päädytty? Mitä täällä on tapahtunut? Ja ennen kaikkea, miten täältä pääsee pois? Ei vihollisia, ei muukalaisten salajuonia, vain mies ja hänen autiosaarensa.

Jo pariin kertaan kuopattu Myst-sarja tulee taas, tällä kertaa yllättävällä laitealustalla. Midway nimittäin ilmoitti viikonlopun aikana julkaisevansa alkuperäisen Myst-pelin PSP-käsikonsolille.

Pelistä ei vielä tiedetä paljon muuta kuin että se on tulossa ”sitten joskus”. Mystinen pressitiedoite herättää kysymyksiä. Miten suuremmille näytöille suunniteltu ja lähinnä staattisten kuvien tutkimisesta koostuva peli toimii käsikonsolin suhteellisen pienellä näytöllä? Löytääkö peli yleisöään PSP-pelaajien joukosta, vai jääkö se 3D-räimeen jalkoihin?

Aika näyttää. Seuraamme joka tapauksessa Mystin uutta tulemista innolla.

Muropaketin uusimmat