Uusimmat

Näin kustiin Mechwarrior Online

04.09.2013 20:15 Teemu Viemerö

Mechwarrior Online-pelin tulevaisuus näyttää heikolta. Pelinkehittäjät ovat rikkoneet lupauksiaan, muuttaneet peliä epäsuotuisaan syntyyn ja aiheuttaneet jopa mellakan foorumeillaan.

Vannoituneet fanit ovat odottaneet kunnollista Mechwarrior-tykitystä jo kauan. Viime vuoden lokakuussa betaan julkaistu Mechwarrior Online julkaistaan lähiaikoina myös kaupallisesti, mutta pelin kehittäjä Piranha Games ja julkaisija Infinite Game Publishing saivat aikaan paskamyrskyn fanien keskuudessa. Fanit ovat nimittäin maksaneet pelin kehittämisestä yli viisi miljoonaa dollaria, mutta strategiaa vaativa peli muutettiin yllättäin arcademaiseksi kolmannen persoonan räiskinnäksi.

Eikä tässä ei kaikki. Aluksi ihmisten korviin ryhtyi kantautumaan huonoja uutisia. Pelin tärkeä mechien cool shot -jäähdytysominaisuus muutettiin maksulliseksi. Ominaisuus on Mechwarrioreita pelanneille tuttu ominaisuus, jonka poistaminen muuttaa peliä merkittävästi. Jo tämä sai monet pelaajat raivoihinsa. Seuraavaksi julkaisija poisti foorumin yleisen keskustelualueen. Tämän perustelu oli ”alueiden parempi kategorisointi.” Tämän seurauksena foorumiitit syyttivät julkaisijaa mielipiteiden sensuroinnista.

Peliin tungettiin myös Ghost heat – ominaisuus, joka rankaisi pelaajaa usean aseen yhtäaikaisestä käytöstä. Ominaisuus ylikuumensi mechiä. Tässä vaiheessa moni pelaaja pyysi rahojaan takaisin. 8 vs 8 -mittelöt vaihdettiin 12 pelaajan joukkueisiin, mitä johti monen muun pikkumuutoksen kautta sitä, että tiimit täyttyivät 12 tarkka-ampujayksiköstä. Taistelukentät muuttuivat lähes elinkelvottomiksi, kun valtavia yhteislaukauksia ampuvat tiimit teurastivat sihtiinsä osuneet vastustajat sekunneissa. Pelimoottorikaan ei enää riittänyt näin isoihin matseihin, ja ruudunpäivitysnopeus putosi monilla alle kahdenkymmenen.

Fanien mukaan pelin tasapaino oli mennyt pieleen, joten pelaajat perustivat #SaveWMO-yhteisön vaikuttaakseen pelin kehitykseen. Yritykset epäonnistuivat

 

Tämän jälkeen pelikehittäjä löi pöytään lopullisen loukkauksen ja ilmoitti, että MWO muutetaan FPS-tyylistä kolmannen persoonan räiskinnäksi.

Kansa raivostui totaalisesti ja myöhemmin pelitalon johtaja Russ Bullock kirjoitti foorumille anteeksipyynnön. Anteeksipyynnössä Bullock myöntää kommunikaatio-ongelmat, mutta syyttää ongelmista lähinnä muita. Bullock myös syytti yhteisöä, joka oli laajalti hyväksynyt pelin kehityssuunnat. Tästä pelaajat suuttuivat vain lisää, foorumi täyttyi raivokkaista kommenteista ja moderaattorit päätyivät poistamaan jopa asiallisia palautteita.

Mechwarrior Onlinen prosessia voidaankin pitää hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka peliprojektin voi kusta täydellisesti. Kehittäjällä ei ollut ymmärrystä siitä, kuinka online-moninpeliä pitäisi tehdä. Tekijät eivät myöskään kunnioittaneet Mechwarrior-pelien historiaa ja lähdepelejä, saati pelin kehitystä rahallisesti tukeneita  fanejaan, jotka olivat tukeneet pelin kehitystä viidellä miljoonalla dollarilla. Yleisöllä onkin oikeus olla vihainen, kun peliä on viety vastalauseista huolimatta suuntaan, jota he eivät ole halunneet.

Mechwarrior Online julkaistaan 17. syyskuuta.

Lähde: GameFront, A Cautionary Tale: The Rage of the Mechwarrior Online Community

Lisätietoja:  http://mwomercs.com

Lisää aiheesta

Generaattorit hyrräämään! Uutta videokuvaa Mechwarrior Onlinestä! 

MechWarrior Online julkaistaan loppukesästä 

MechWarrior: Living Legends pistettiin jäihin 

Varaslähtö: MechWarrior Online