Uusimmat

NATO haluaa SimAfganistanin

03.02.2009 20:05 Jukka O. Kauppinen

Pelejä käytetään laajalti erilaisiin koulutustarkoituksiin, myös eri maiden armeijoissa. NATO haluaa kuitenkin astua askelta pidemmälle. Pohjois-Atlantin Puolustusliitto näet haluaisi YK:n Afganistanin rauhanturvaoperaatioon simulaation kokonaisesta maasta.

SimAfganistanilla (toimituksen keksimä nimi) yritettäisiin simuloida erilaisten päätösten seurauksia, ennakoida tapahtumia ja varautua jopa yllättäviin katastrofeihin. SimAfganistanissa tuskin putaa meteoriitteja noin vain, saati Gozdilloja, mutta kuohunaa ja kaikenlaista muuta erikoista voi hyvinkin aina ilmaantua.

Kokonaisen maan simuloiminen onkin uskomattoman haastava tehtävä, mutta onnistuessaan se voisi olla todella upea työkalu, jonka avulla säästetään aikaa, rahaa ja ennen kaikkea ihmishenkiä. Jos simulaattorin avulla voidaan mallintaa potentiaalisia suuria joukkoliikkeitä, poliittisia kuohuntoja ja muita tilastollisesti merkittäviä muutoksia, kelpaa siitä ottaa mallia myös muiden pitkittyvien kriisien hoitoon.

Tietokonesimulaatio Afganistanin kaltaisen poliittisesti, sotilaallisesti ja kaikilla muillakin mittareilla hajanaisen maan mallintamiseksi on kuitenkin haastava urakka, eikä sitä pidä missään nimessä käyttää ainoana työkaluna.

Lähde: NATO Wants Sim Afghanistan to Test War Plans

Lue myös

Arvostelu: Tom Clancy’s EndWar (DS, PSP)

Bioshock-tiimin seuraava peli on…

Microsoft Sidewinder X6 -pelinäppäimistö – melkein suosituspeukun arvoinen

Onko Killzone 2 hypen arvoinen? Päätä itse torstaina!

Wiikon wanha: Myth: History in the Making