Uusimmat

Nettihäiriköt pilasivat konsolistien verkkopelijoulun

27.12.2014 21:30 Juho Anttila

Mikäpä sen mukavampaa kuin kiusanteko, ajattelevat jotkut. Heikompaa on varmasti mukava kiusata, mutta sen hauskempaa on, jos saa mahdollisimman monen ihmisen mielen pahaksi. Näin ajattelevat ilmeisesti ainakin Lizard Squad -hakkeriporukan jäsenet, jotka pistivät monen konsolipelaajan joululomasuunnitelmat uusiksi.

Lizard Squad toteutti jo aiemmin esittämänsä uhkauksen ja hyökkäsi sekä Microsoftin että Sonyn verkkopalveluita vastaan joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Lopputuloksena molemmat palvelut olivat käytännössä käyttökelvottomia joulupäivänä ja PlayStation Network kärsi pahoista häiriöistä vielä eilen. Jotta tämä ei riittäisi, ryhmän jäsenet ovat myös ottaneet ilon irti netissä pilkaten uusien konsolien omistajia.

Sangen harmillista tapahtunut on siinä mielessä, että molemmat uutuuskonsolit tarvitsevat mainittuja verkkopalveluita toimiakseen kunnolla. Vaikka yksinpelejä voi pelata ilmankin verkkoyhteyttä, ovat toimivat palvelimet elinehto ainakin konsolien käyttöönottovaiheessa. Jouluna uusia laitteita on otettu käyttöön miljoonia ympäri maailmaa, joten pettyneiden pelaajien määrä ei jää ihan pieneksi.

Muistetaan vielä tässä yhteydessä, että aika moni uuden konsolin omistaja lienee lapsi. Todennäköisesti joulun toivotuimman lahjan tökkiminen sen vuoksi, että joku tahtoo tehdä tahallaan kiusaa, on pienelle pelaajalle vaikea ymmärtää. Jotta kiitos vaan tästäkin joululahjasta, Lizard Squad ja hengenheimolaiset.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Häiriköt kaatoivat PlayStation Networkin

Xbox Live tökki pahoin – hakkeriryhmä ottaa kyseenalaisen kunnian

Origin ja Rockstar häiriköinnin kohteena

Muropaketin uusimmat