Uusimmat

New York on The Divisionin pääosassa, toiminta tulee siellä kainalossa – lue arvostelu

16.03.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen huomasi eräänä päivänä olevansa vähän erikoisessa tilanteessa. ”Mutta kun mä luulin, että ne reenit oli ihan vaan paintball-leikkiä”, mies ihmetteli kun hänelle puettiin päälle sotaliivit ja viskattiin New Yorkiin pistämään kaupunkia takaisin kuriin ja järjestykseen. Joskus kannattaisi lukea se pienikin präntti, mies mietti kun siviilistä tuli viranomaisten aseistettu apuri.

The Divisionin paras ja näkyvin hahmo on sen tapahtumapaikka, New Yorkin kaupunki. Osittain tämä selittyy sillä, että se varsinainen tarina kirjaimellisine hahmoineen on aika pliisu ja vähäinen. 27 tarinatehtävän aikana pelaaja kyllä tutustuu kouralliseen hahmoja – hyviksiä ja pahiksia – mutta kaikki vain vilahtelevat silloin tällöin välianimaatioissa ja tarinatehtävien aikana. Kun suurin osa peliajasta menee aivan muita hommia tehdessä, veikkaan että suurin osa pelaajista ei lopputekstien pyöriessä osaa nimetä yhtään hahmoa tai edes kuvailla niitä millään merkittävällä tavalla.

Mutta ei New York loista pelkästään vertailussa, sillä perustyyliinsä Ubisoftin väki on tehnyt maailmansa parissa hillittömästi työtä. New York tuntuu oikealta, asutulta kaupungilta. Kadut ovat täynnä roskaa ja ruumiita, mutta siellä ja täällä vaeltelee tai hiippailee eloonjääneitä pienissä porukoissa. Heidän touhujaan katsomalla voi nähdä pieniä tarinanpätkiä, jotka antavat edes pieniä vilkaisuja arkiseen elämään maanpäällisessä helvetissä.

The Division harrastaa tarinankerrontaa myös maailmallaan, aktiivisesti ja passiivisesti. New Yorkin runsaita yksityiskohtia tutkimalla saa aika hyvän kuvan siitä, millaista teurastusta ja rellestystä kaupungin romahtaminen on ollut. Lisäksi sinne ja tänne on kätketty Echoja, tietokoneavusteisesti uudelleenluotavia tilannekuvia pienistä ja suuremmista tapahtumista. On aika jäätävää nähdä maassa ensin vaikka useilla veitsillä teurastettu ruumis ja sitten nähdä ja kuulla tietokoneavusteinen uusinta tämän viimeisistä hetkistä. The Division ansaitsee ikärajansa.

Ubisoftin perustyyliin suuri pelialue on aivan täpötäynnä tekemistä. Kerättäviä esineitä on ties miten paljon, samaten kuin suoritettavia sivutehtäviäkin. Niistä jaellaan aseita, varusteita, rahaa ja muita resursseja, sekä tietenkin myös kokemuspisteitä. Kokemuspisteitä? Kyllä, The Division on Destinyn ja Borderlandsin henkinen räiskintäpeli, jossa on hahmonkehitystä.

Lue koko arvostelu: Tom Clancy’s The Division – New York nousi räiskinnän päähenkilöksi PC, PS4, Xbox One)

Tom Clancy’s The Division

Lisää aiheesta

Ubisoftin Tom Clancy’s The Division -räiskintää on odotettu iät ja ajat. Ja lopultakin se on tulossa. Pähee homma! Jukka O. Kauppinen suuntaa ennakkovideolla New Yorkin kaduille ja kertoilee vähän miten homma toimii. Vihjataan: hyvin toimii!

Ensimaistiainen: The Division vaikuttaa erinomaiselta co-op-räiskinnältä

Kun ihmiset kuolevat ympäriltämme, kun epäilemme jonkun olevan sairas ja ehkä levittävän tappavaa pöpöä, kun ruoka loppuu, sähköt katkeavat, poliisia ei näy eikä kuulu… Kun elämme jätteillä ja jokainen askel ulkona on vaarallinen… Missä menee ihmisyyden raja?

Tom Clancy’s The Division -ensikosketus osa 1: kun yhteiskunta kaatuu

Divisionin PvP on kuitenkin rakennettu hieman erikoisella tavalla. Pelaajien välinen taistelu on rajattu kaupungin pahimmin saastuneelle alueelle, keskustaan eristetylle Dark Zonelle. Kaupunki ei ole siis vapaa taisteluareena, vaikka koko kaupungin alueella voikin noin muutoin kuljeskella toisten pelaajien kanssa.

Tom Clancy’s The Division -ensikosketus osa 2: PvP-sotaa ja räiskivää roolipeliä

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat