Uusimmat

Nintendo 3DS julkaistaan 25.3. ja maksaa…

19.01.2011 17:14 Miikka Lehtonen

Nintendo pippaloi parhaillaan Amsterdamissa 3DS:n tiimoilta. Käynnissä on parhaillaan tapahtuma, jossa julkistetaan kaikki Euroopan julkaisuun liittyvät yksityiskohdat. Nyt tiedämme paljon, mutta emme kaikkea. Julkaisupäivä kerrottiin, hintakin tavallaan, mutta todellakin vain tavallaan. Mitä ihmeen vedätystä?

Tapahtumassa nähtiin — ja nähdään — jos jonkinlaista jännittävää ja kiinnostavaa, mutta toki se kaikkein jännittävin ja kiinnostavin tieto on itse julkaisu. Koska ja miten monella eurolla? Julkaisupäivä — 25. maaliskuuta — on kaksi päivää jenkkejä ennen, mutta hinnasta ei kerrottu mitään yleisen kattavaa. Tekosyynä toimi, että hinnan säätävät kunkin maan jälleenmyyjät. Saksassa konsoli tulee maksamaan tiettävästi 249 euroa, joten Suomessa hintaan voi ynnätä mukaan pari kymppiä vero- ja vedätys-extraa.

Päivitys 18:19: Ranskan Amazon vahvistaa, että heidän hintansa tulee olemaan 249 euroa. Näin Suomen hinta tullee liikkumaan 269 – 279 euron tienoilla, ellei ahneuskohtaus ole täydellinen ja hinta vielä korkeampi.

Euroopassa konsoli lanseerataan kahdella värivaihtoehdolla, mukavana sinisenä ja tyylikkäänä mustana. Konsolin mukana tulee kahden gigatavun muistitikku ja muut tarpeelliset kilkkeet. Samaan syssyyn kerrottiin myös, että 3DS:n latauskaupasta tulee saamaan GameBoy- ja GameBoy Advance -pelien ohella myös originaaleja pelejä. Hyvältä kuulostaa.

Palailemme asiaan vielä muiden uutisten tiimoilta iltapäivän ja illan mittaan, eikä toki sovi unohtaa sitä, että päätoimittaja Kauppinen silittelee oletettavasti parhaillaan 3D-kisuja ja -hauvoja ja kertoilee varmasti innoissaan meillekin, miten homma eteni.

Lisää aiheesta

Terveisiä Amsterdamista – 3DS kohta tapetilla

Analyytikko: 3DS pieksee PSP2:n

3DS Eurooppaan maaliskuussa – luultavasti suolaisella hintalapulla

Reaktiosi hintaan?

Katso tilanne vastaamatta