Uusimmat

Nintendo lähtee jahtaamaan hardcore-pelaajia

09.06.2009 09:45 Miikka Lehtonen

Jokainen Nintendon E3-lehdistötilaisuuden katsellut voinee olla samaa mieltä siitä, että tapahtuman pääpaino ei ollut meissä hardcore-pelaajissa. Nintendo on muutenkin viime vuosina jahdannut innolla satunnaisemmin pelaavia, mutta nyt siihen on tulossa muutos. Reggie uskoo, että hanhiemo saa vielä haalittua kadonneet poikasensa pesään.

Nintendoa on vaikea syytellä hardcore-yleisön unohtamisesta, sillä firma on uudella strategiallaan tienannut enemmän rahaa kuin Roope Ankka ja Kulta-Into Pii yhteensä. Vastapainona miljardeille on tullut yleistä paheksuntaa netin keskustelupalstoilla. Voisi kuvitella, että kalpeiden kellaripelaajien nyrkinheristykset eivät paljon Nintendoa huoleta, mutta firma aikoo silti voittaa meidät takaisin. Näin uskoo ainakin firman keulamies Reggie Fils-Aime, joka linjaili firmansa strategioita CNETin haastattelussa.

”Uskomme, että voimme voittaa Halo-yleisön puolellemme Conduitin kaltaisten pelien kanssa. Sehän on online-moninpeli, jossa räiskitään. Myös Dead Space Extraction voi olla kova ase. Ja tiedättekö mitä? Kun nuo ihmiset ovat hyväksyneet Wiin, he ostavat myös Mario Kartin ja Wii Fit Plussan.”

Mario Kartin? Ehkä, vaikka Halo-teinien mielestä kaikki yli kolme väriä sisältävät pelit ovatkin lapsille. Wii Fitin? Vitsailette, hyvä herra. Eipä silti, Halo-väki on vain toissijainen ajatus, sillä Reggie etsii uusia pelaajiaan pääasiassa aivan toisaalta.

”Lähitulevaisuudessa tähtäimessämme on mainstream-asiakas, joka näki ehkä Wiin ystävänsä luona, mutta kaipaa vielä hieman lisäsyitä konsolin ostoon. Toivomme, että Wii MotionPlus ja New Super Mario Bros. saavat tämän aikaan. Pitkällä tähtäimellä haluamme valloittaa ne ihmiset, jotka eivät tällä hetkellä pelaa videopelejä tai edes halua pelata niitä.”

Lisää aiheesta

Nintendo nousi Disneyn rinnalle, Reggie kuittailee kilpailijoille

E3dome: Nintendo keskittyi takomaan omaa rumpuaan

Nintendo: muidenkin Wii-pelit nousevat vielä myyntilistoilla

Lue myös

Minter kaivoi Vicin kaapista

Piraatit saivat europarlamenttiedustajan