Uusimmat

Nintendo nimitti uuden toimitusjohtajan

14.09.2015 17:30 Miikka Lehtonen

Nintendon loppukesä ja alkusyksy ovat olleet hieman ikäviä, sillä firman pitkäaikainen ja rakastettu toimitusjohtaja Satoru Iwata kuoli sappitien syöpään.

Iwatan seuraajasta käytiin innokasta spekulaatiota, ja monet epäilivät, että rakastettu peliguru Shigeru Miyamoto olisi voinut olla Iwatan korvaaja. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka uusi toimitusjohtaja löytyikin talon sisältä. Firma on tiedottanut pörssivalvontaviranomaisille, että Japanissa tänä aamuna pidetyssä hallituksen ylimääräisessä kokouksessa on valittu uusi toimitusjohtaja, Tatsumi Kimishima.

Kimishima ei välttämättä sano nimenä mitään monellekaan lukijalle, mutta hän on pitkän linjan Nintendo-veteraani ja toimi muun muassa Nintendo of American toimitusjohtajana vuodesta 2002 vuoteen 2006 saakka. Kimishima tuntee siis varmasti talon tavat ja ymmärtää, miten asiat toimivat valtameren molemmilla puolilla. Tästä huolimatta lienee väistämätöntä, että hän tulee jättämään oman jälkensä Nintendoon, joten joitain muutoksia lienee odotettavissa.

Samaisessa kokouksessa Super Marion, Zeldan ja monien muiden rakastettujen pelien luojana tunnettu Shigeru Miyamoto sai pitkälle tittelilistalleen uuden nimikkeen, sillä jatkossa mies työskentelee myös ”creative fellow” -tehtävissä. Nintendo itse selittää, että nimikkeellä tarkoitetaan hallituksen joukosta esiin nostettua yksilöä, jolla on alasta kehittynyttä ja laajaa tietoa ja osaamisat ja joka pystyy ohjaamaan ja neuvomaan kumppaneitaan näissä asioissa. Miyamotolla lienee siis jatkossa entistä suurempi rooli firman luovissa prosesseissa.

Lähde: Nintendo