Uusimmat

Nintendo pistää napin otsaan Wii U:lle: tuotanto loppuu

23.03.2016 14:00 Miikka Lehtonen

Nintendon tulevista konsolisuunnitelmista on huhuttu ja puhuttu jo usean kuukauden ajan. Sitkeät ja alati vahvistuvat huhut väittävät, että firma olisi julkaisemassa uuden, projektinimellä NX kulkevan konsolinsa jo loppuvuodesta. Nyt huhuille tulee lisää vahvistusta, sillä luotettava ja arvostettu Nikkei-sanomalehti tietää kertoa, että Nintendon Wii U -konsoli on saamassa armonlaukauksen.

Nikkein mukaan Nintendo on lopettamassa Wii U:n valmistuksen vuoden loppupuolella. Saitti kertoo, että huonot softamyynnit ja yleinen kiinnostuksen puute konsolia kohtaan ovat lopetuksen syitä. Eikä ihme, sillä tiettävästi Wii U on myynyt selvästi huonommin kuin vaikka GameCube, jota sitäkin pidettiin jo aikanaan floppina.

Vuosien varrella Wii U:lle on kyllä julkaistu erinomaisia pelejä ja väittäisin, että konsolilla on suhteessa eräs konsolihistorian vahvimmista pelivalikoimista. Valitettavasti osasyy tähän on se, että juuri kukaan muu kuin Nintendo ei lopulta tehnyt laitteelle pelejä. Kun EA:n kokoinen firmakin palautti omat kehityskittinsä tarpeettomina Nintendolle jo ennen konsolin julkaisua, Wii U:n elämästä ei voinut kuvitella kovin helppoa.

Nintendo itse otti yön aikana tapahtuneeseen kantaa toteamalla, että uutiset eivät ole peräisin heiltä ja että Wii U:n tuotannon on suunniteltu jatkuvan seuraavallekin talousvuodelle. Tässä kohtaa onkin sitten pienen epäselvyyden aika. Puhuiko Nikkei alunperin talousvuodesta 2015 (joka siis päättyy maaliskuun lopussa) vai kalenterivuodesta 2016? Puhuuko Nintendo talousvuodesta 2016-2017 vai talousvuodesta 2017-2018?

Hämärää menoa!

Lähde: Nikkei

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat