Uusimmat

Nolan North: ”Nathan Drake on tehnyt joidenkin ihmisten elämästä hitusen parempaa.”

11.10.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

”Elokuvassa olet ulkopuolella. Pelissä sinä olet sankari!” Näin sanoi Nolan North Domen haastattelussa ja alleviivasi ajatusta vahvalla esimerkillä.

”Minä kohtaan usein faneja, joille pelit ovat olleet tärkeitä. Eräs nuori mies on pyörätuolipotilas, eikä hän pysty juuri liikkumaan. Mutta kädet ja pää toimivat. Hän pystyy pelaamaan ja niin hän voi matkustaa kanssani ympäri maailmaa seikkaillen.”

Näin North kertoo eräästä fanikohtaamisesta Uncharted-pelien tiimoilta. North oli näet ihan muuten vain edustamassa fanitapaamisessa, kun hänen eteensä kärrättiin pyörätuolipotilas, jonka kohtaaminen poltti pysyvän jäljen Nathan Drake –näyttelijän mieleen.

Liikuntakyvytön nuorukainen kun pystyi seikkailemaan videopelien avulla ja näkemään paikkoja, joihin hän ei voisi koskaan muutoin matkustaa. Hän olikin innostunut kovasti, kun kuuli Northin saapuvan kaupunkiin ja päivä oli täydellinen lämminhenkisen kohtaamisen jälkeen.

”En voi kiittää kylliksi”, oli pojan äiti kyynelehtinyt siitä, kuinka North on tarjonnut elämysmatkoja hänen lapselleen.

”Kun tapaan tällaisia ihmisiä niin kokee… .. Se on valtava tunne! Miten saan olla mukana tällaisessa kokemuksessa ja tavata ihmisiä.”

”Nathan Draken rooli on ollut minulle elämää muuttava kokemus, henkilönä ja näyttelijänä. Minusta on tullut parempi näyttelijä, olen oppinut niin paljon, olen tehnyt motion capturea, mutta palkitsevinta on silti se, että Nathan Drake on tehnyt joidenkin ihmisten elämästä hitusen parempaa.

”Se on hienoa, sitä ei voi vähätellä. Ja kiitän siitä joka päivä!”

Lisää Nolan Northin ajatuksia elämästä, maailmankaikkeudesta ja Nathan Drakesta löytyy Domen Uncharted-haastattelusta, täällänäin:

Lue koko juttu: Uncharted the Nathan Drake Collection – haastattelussa Nathan Drake –näyttelijä Nolan North (osat 1 ja 2)

 

nolannorth_haastattelu_uncharted_elama_20151008_1

 

Lisää aiheesta

Uncharted-pelit kuuluvat tämän päivän videopelien ja etenkin sankarillisten seikkailujen aatelistoon. Monesta hyvästä syystä. Taitavasti käsikirjoitetut ja kiinnostavat pelit ovat tuoneet pelaamiseen elokuvallista kerrontaa hyvällä tavalla, ja harva peli pursuaa samalla tavalla herkullista Indiana Jones -henkistä seikkailua. Ja kuten nykytyyliin kuuluu, Unchartedit nauttivat nyt oikein reippaasta annoksesta remasteroitua comebackia.

Lue koko artikkeli: Uncharted: The Nathan Drake Collection modernisoi upeat seikkailut PS4:lle

 

“PlayStation 4:llä on nyt paljon pelaajia, joilla ei ollut aiemmin PlayStation 3:sta”, perustelee Naughty Dog –studion Arne Meyer pelisarjan PS3-versioiden remasterointia.

“Kokoelma sitoo langat yhteen ja tarjoaa uusille pelaajille syvemmän ymmärryksenhahmoista ja heidän motivaatioistaan ennen kuin he siirtyvät Uncharted 4:n pariin.”

Lue koko artikkeli: Unchartedin ytimessä – The Nathan Drake Collection sitoo langat yhteen, haastattelussa Naughty Dog