Uusimmat

Odotettu seikkailupeli saapui yhdelle alustalle selvästi huonommassa kunnossa – odotamme päivityksiä ennen arvostelua

18.04.2023 12:56 Muropaketin toimitus

Sherlock Holmes: The Awakened -pelin uusittu versio saapui viime viikolla useille alustoille, mutta Nintendo Switch -versio on heikossa kunnossa.

Frogwaresin remake-versio vuoden 2007 pidetystä seikkailupelistä Sherlock Holmes: The Awakened oli ennakkoon yksi kevään odotetuimpia julkaisuja, ja viime viikolla se näki viimeinkin päivänvalon. Peli onkin saanut kohtuullisen vastaanoton pelimediassa, mutta valitettavasti yksi versioista on heikommassa kunnossa.

Kuten Pocket Tactics toteaa arvostelussaan, Nintendo Switch -versio pelistä jättää paljon toivomisen varaa.

”Ikävä sanoa, mutta pelin toiminta Nintendo Switchillä ei ole aivan riittävällä tasolla”, sivuston arviossa todetaan. ”Se kärsii pahoista renderöintiongelmista, jotka rikkovat uppoutumisen peliin. Eikä ruudunpäivityksen jatkuva putoaminen auta yhtään. Tämä ei hajota peliä, mutta se on ärsyttävää, ja peli toimii todennäköisesti paremmin muilla alustoilla.”

Pocket Tacticsin arvio on toistaiseksi ainoa Switch-version arvostelu, joka on listattu Metacriticissä. Muropaketin toimitus voi kuitenkin vahvistaa kaikki mainitut ongelmat pelin Switch-versiossa. Kriitikkomme sai käsiinsä juuri pelin Switch-käännöksen, joka kärsii teknisistä ongelmista etenkin visuaalisella puolella. Toistaiseksi pelille ei ole vielä julkaistu korjauspäivitystä, joten päätimme lykätä pelin arvostelua hieman tuonnemmaksi.

Kuten aiemmin kerroimme, Sherlock Holmes: The Awakened on kehitetty hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Frogwares on ukrainalainen studio, joka toteutti uusintaversion kokonaisuudessaan Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Ei siis ole ihmekään, jos aivan kaikki versiot pelistä eivät ole vielä viimeisten päälle hiottuja.

LUE MYÖS: Sherlock Holmes: The Awakened tehtiin kokonaan Ukrainan sodan keskellä – Pelissä vaikuttava omistusteksti

Sherlock Holmes: The Awakened saatavilla Switchin ohella myös PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.