Uusimmat

Sherlock Holmes: The Awakened tehtiin kokonaan Ukrainan sodan keskellä – Pelissä vaikuttava omistusteksti

17.04.2023 13:00 Muropaketin toimitus

Viime viikolla ilmestynyt Sherlock Holmes: The Awakened -seikkailupeli tehtiin äärimmäisen haastavissa olosuhteissa.

Kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan reilu vuosi sitten, joutuivat myös Ukrainan pelikehittäjät kriisitilanteeseen. Vain pari kuukautta sodan alettua Frogwares studio kuitenkin julkisti tekevänsä uusintaversion vuoden 2007 kehutusta pelistään Sherlock Holmes: The Awakened. Ja kuin ihmeen kaupalla projekti tehtiin valmiiksi reippaalla aikataululla, ja peli ilmestyi viime viikolla, 11. huhtikuuta.

Helppo projekti The Awakened ei tietenkään ollut. Kuten jo viime vuonna uutisoimme, Frogwaresilla kehitettiin peliä vaikeissa olosuhteissa. Osa kehittäjistä joutui rintamalle, osa siirtyi etätöihin turvallisempiin paikkoihin ja osa jatkoi töitä Ukrainassa pakoreput valmiina.

LUE MYÖS: Ukrainalainen pelistudio julkaisi vaikuttavan videon sodan keskeltä – pakoreput valmiina, osa kehittäjistä rintamalla

Nyt Kotaku uutisoi, että uuden Sherlock-pelin vaikea syntytarina näkyy myös itse pelissä. Remake-peliin on kaikkien muiden uudistusten ohella lisätty tekstiruutu, jossa kerrotaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja annetaan myös tunteikas omistus.

”Tämä peli on omistettu kaikille taistelijoille, vapaaehtoisille, tukijoille ja jokaiselle kansalaiselle, joka piti pintansa ja piti maamme pystyssä”, tekstissä todetaan.

”Tämä on meidän oma sinnikkyyden tekomme sitä kaaosta ja kauhua vastaan, jonka vihollinen langetti toimeentulomme ylle. Slava Ukraini.”

Sherlock Holmes: The Awakened on kenties koko pitkän pelisarjan arvostetuin julkaisu, jossa mestarietsivä kohtaa itse Suuren Cthulhun kultin. Uusittu versio on saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.