Uusimmat

Osaisiko simukuski laskeutua oikealla koneella?

23.02.2009 13:21 Jukka O. Kauppinen

Voiko lentosimulaattorista oppia jotain? Kuten vaikkapa lentämään oikeasti? Siinä kysymys, joka vaivaa monen simukuskin mieltä. Ainakin välillä. Osaisinko lentää oikealla koneella, jos tilaisuus – tai pakkotilanne – tulee eteen. Pystyisitkö laskeutumaan Boeingilla tai Airbusilla, jos huomaat ohjaajat ovat poissa pelistä ja juuri sinä olet koneessa ainoa, joka tietää mitä eroa on ohjaussauvalla ja kahvinkeittimellä?

Saksalainen Hans-Joerg Krohn mietiskeli samaa – ja päätti ottaa selvää. Hyvin kirjoitettu raportti kertoo hänen vierailustaan saksalaiseen simulaattorikeskukseen, jossa hän testasi Boeing 737:llä suurta kysymystä. Osaisiko hän laskeutua oikealla matkustajakoneella, kaikkien niiden Flight Simulator -harjoitustuntien jälkeen?

Lue juttu: The Question

Ja keskustelua: ”The Question” all flight simmers have asked themselves

Lisää aiheesta

Simupilotti pääsi lentämään järeällä simulaattorilla

Monikaan meistä ei pääse leikkimään yhtä järeillä leluilla kuin 38-vuotias helsinkiläinen Matti Konttinen äskettäin. Aktiivinen lentosimulaattoriharrastaja Matti Konttinen osallistui viime vuoden puolella Microsoftin ja lentoyhtiö SAS:n järjestämään Flight Simulator X –kilpailuun. Trafiikkia riitti, sillä pohjoismaisille ilmailijoille ja pelaajille suunnattu kilpailu keräsi yli 70 000 ihmisen huomion.

Simupilotti pääsi lentämään järeällä simulaattorilla – videot.

Microsoftin ja SAS-lentoyhtiön järjestämässä kilpailussa oli pääpalkintona vierailu SAS:n koulutuskeskuksessa. Voittajien lentoelämykset taltioitiin myös videolle. Miltä todella isot simut näyttävät ja tuntuvat? Vastaus löytyy täältä.

Videoilla näet miten voittajat huristavat virtuaalitaivailla Airbus 320 -matkustajalentokoneen ja Bell/AB 212/412-helikopterin täysimittaisilla koulutussimulaattoreilla.

Lue myös

Champions Online kesäkuussa

Empire: Total Warin pelattava demo ilmestyi

Mount & Blade -haastattelu – katsaus TaleWorlds-studion uumeniin

Penumbra Collection – Frictionalin kauhuseikkailut paketoitiin yhteen

Pirate Bay -oikeudenkäynnin ensimmäinen viikko: syyttäjä pihalla, hakkerit vauhdissa

Muropaketin uusimmat