Uusimmat

Pac-manin kuuluisasta bugista tehdään videopeli [video]

25.05.2015 16:00 Miikka Lehtonen

Eräs pelimaailman kuuluisimmista bugeista on Pac-man-kolikkopelin niin sanottu kill screen: kun pelin 256. kentän pitäisi alkaa, tuloksena onkin vain ruudullinen satunnaisia kirjainmerkkejä. Nyt ideasta ollaan tekemässä videopeliä.

Pac-manissa todellakin on humoristinen bugi. Wanhassa kolikkopelissä oli teoriassa kyllä tasoja vaikka miten paljon, mutta kenttälaskuri on yksi kahdeksanbittinen tavu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että se pystyy kuvaamaan lukuja välillä 0 – 255. Kun olisi aika aloittaa 256. kenttä — mihin menee hyvältäkin pelaajalta noin kuusi tuntia aikaa — peli kyrvähtää omaan logiikkaansa. Tuloksena on ruutu, jossa puolet kentästä on sekalaisia kirjaimia ja numeroita, eikä kenttää voi enää päästä läpi.

Sangen erikoisena käänteenä bugista ollaan nyt tekemässä myös videopeliä. Kehityksestä vastaa mainion Crossy Roadin tehnyt Hipster Whale -studio ja peli näyttäisi olevan aika Crossy Road -henkinen. Pacmanin pitää navigoida loputtomassa labyrintissa täpliä syöden ja kummituksia väistellen se kuuluisa bugiseinämä perässään kuohuten. Hektistä menoa, siis. 

Tässä traileri!