Uusimmat

Nyt pärisee: sensaatiomaisin suomalainen kaljoittelu-autokohelluspeli hakeutui Greenlightiin

02.08.2016 22:02 Jukka O. Kauppinen

Viime vuonna My Summer Car oli hetken aikaa suoranainen internet-sensaatio. kun kunnon rallienglannilla spiikattu suomalaiskansallista perinnekuvaa huokuva autopelin pieni making of –video ponkaisi maailman valokeilaan.

Nyt indiekehittäjä Johannes Rojola on päässyt peleineen siihen vaiheeseen, että homma alkaa muotoutua. Rojola on näet tuonut pelinsä Steam-digipalvelun Greenlight-äänestykseen.

Niin mikä My Summer Car? No..

”Se on chillailupeli, jossa nautiskellaan kesästä ja auton tuunaamisesta, juodaan kaljaa ja kuollaan kolareissa.”

Ja…

Sillä vaikka se sukeltaakin perinteisen suomalaisuuden ytimeen, niin samalla se on paljon muutakin kuin vain kesäautokaahailu. Teos on näet lähtökohtaisesti äärimmäinen fysiikkapuzzlepeli Surgeon Simulatorin hengessä. Sen myötä autopeli on myös aivan kertakaikkisen hirvittävän armoton aloitettava.

Sanotaan näin: aloituskynnys on jossain stratosfääreissä, sillä autolla ei lähdetään suinkaan ajelemaan ihan noin vain. Ehei! Se pitää ensin itse rakentaa.

Rakentaa? Kyllä vain. Autotallin edessä makaa pelkkä autonraato, johon jollain helkkarin ihmetempuilla pitää asentaa kaikki se, joka saa auton liikkumaan. Ja tietenkin myös poppikoneet. Ja kun katselette mitä kaikkea autoon pitää pultata, niin voi kuulkaa: sitä tuskan kyynelten merta ei kuivata edes perhekoon talouspaperipaketilla.

Rojola varoittaa jo etukäteen, että My Summer Car ei sovi heikohermoisille.

”Pelaajilta vaaditaan vakavaa autokuumetta kunnon pelikokemusta varten, sillä peli lähestyy autonrakentamista autistisen tarkasti.”

Joten: MENKÄÄ JO, ÄÄNESTÄKÄÄ!

Lisätietoja: My Summer Car Steam Greenlight

Lisää aiheesta

Ei heikkohermoisille: My Summer Car Game kertoo hulluuteen syöksevästä kesäautoprojektista

Torilla tavataan: My Summer Car rikkoi kansainvälisen uutiskynnyksen

Suomalaisuus näkyy maailmalla räntänä, v*tutuksena, kesäautoina ja kaljoitteluna

My Summer Car

My Summer Car

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat