Uusimmat

Pelipäivänä tietenkin pelattiin

11.11.2012 22:10 Jukka O. Kauppinen

Lauantaina vietettiin kansallista pelipäivää, jonka aikana pitkin Suomenmaata oli kaikenlaista pelillistä aktiviteettia. Mekin pelasimme! Tampereen yliopiston UTAPLAY-yhteisö järjesti Tampereella Ravintola 931:ssä peli-illan, johon torstain pelivaihtotorista innostuneena päätin paitsi ilmaantua, myös tuoda oman C-64:n peleineen. Mukaan vielä rekvisiitaksi vanha kunnon Spectrum 48K ja tablet pyörittämään propagandavideoita. Ja peluuttamaan Bad Piggiesiä.

Kivaa oli! Sainkin yllättäen koko illaksi neballeni videotykin ja screenin, joten retroilu olikin todella näkyvää. Ihmisiä tuli kokeilemaan eri pelejä ja siinä touhuamisen lomassa ehti välillä pysähtyä lätisemään mukaviakin. M.U.L.E. -matsi jäi tosin pelaamatta, kun screeniä ei kehdannut varata niin erikoiseen hubaan. Mutta kaikennäköistä muuta tuli pelattua, mm. Prince of Persia, Pitstop II, Mission Impossible, Jupiter Lander yms. Hyvää vanhaa retrotuhnua.

Varusteinani oli muuten vanhan kunnon maailmaa kiertäneen sotaratsuni lisäksi EasyFlash-modulille poltettu pelivalikoima (tx, Lemming) sekä joitakin muinaisia C-64:n modulipelejä. Prince of Persia oli puolestaan *viime vuonna* C-64:lle julkaistu moduliversio.

UTAPLAYn puolelta pelikoneina olivat kaksi PC:tä, iPad hyvien seikkailupelien kera sekä Xbox 360.

Toivottavasti muissakin pelipäivän pelikekkereissä oli yhtä viihtyisää.