Uusimmat

Pelitalo yritti varastaa SCUMMin

24.06.2009 21:50 Jukka O. Kauppinen

Ukrainalainen Mistic Soft yllätti viime talvena ilmaisen SCUMM VM-seikkailupeliemulaattorin kehittäjät. Nintendo Wiille julkaistut kaksi seikkailua näet oli tehty SCUMM VM -järjestelmän päälle, luvatta ja laittomasti.

Lailliset kiemurat menivätkin pian erikoisiksi. Atarin julkaisemat Wii-pelit oli tehnyt Majesco Entertainment, joka teetti pelit alihankintana Mistic Softwarelle, jonka ukrainalainen koodipulju Mistic Soft LLC teki varsinaisen työn.

Mistic kuitenkin käytti pelien tekoon luvatta ja lisensseittä SCUMM VM -ohjelmistoa, joka on alkujaan tarkoitettu vanhojen retrohtavien seikkailupelien pelaamiseen nykykoneilla. SCUMM VM:llä Wiille julkaistut pelit kuitenkin iskivät todella tuskallisesti GPL-lisenssillä tehdyn ohjelmiston tekijöihin, jotka eivät nielleet purematta tapahtunutta.

Lopputulos on varsin onnistunut kompromissi, jossa Atari maksaa huomattavan lahjoituksen Free Software Foundationille ja luvatta tehtyjä pelejä myydään vain rajoitetun aikaa. Olisi toki mielenkiintoista tietää mitä Atarin ja pelikehittäjän välillä on tapahtunut, sillä laittomien ja luvattomien ohjelmistojen käyttäminen pelinteossa on vähän kök kröh.

Koko tarinan voit lukea täältä:

Lue myös

Chinatown Wars saapuu PSP:lle

eDomen arvosteluviikko: Bionic Commando, East India Company, Fat Princess, New Star Grand Prix, UFC Undisputed

GTA IV oli huumetutkinnassa

Haamujengin tarina jatkuu – kolmas osa kaupoissa tänään, lue arvostelu

Kodittomat simit luovat sympatiaa syrjäytyneille