Uusimmat

Ahkeraa pakerrusta alkutalven pelivyöryssä

12.11.2009 13:08 Jukka O. Kauppinen

Lähestyvä joulu on pitänyt posteljoonin kiireisenä. Moni joulukauden kovista titteleistä on jo julkaistu, mutta tulossa on edelleen monia tiukkoja teoksia niin tämän vuoden puolella kuin alkuvuodestakin. Pelitalothan ovat veikeästi siirtäneet useita jouluksi odotettuja megapelejä ensi vuoden alkuneljännekselle. Ihan kiva, näin vältetään viime vuosien aikana liiankin tutuksi tullut huippupelien jouluruuhka.

eDomen toimituksella ja avustajilla on riittänyt pelivyöryn kanssa tekemistä. Priorisointia on jouduttu harjoittamaan eikä läheskään kaikkea ehditä valitettavasti testaamaan. Jokainen peli vaatii aikansa testaamista ja juttukin pitää ensin kirjoittaa, sitten oikolukea ja editoida. Jutut voivat kulkea edestakaisin useammankin kerran, ennen kuin arvostelu katsotaan valmiiksi. Niinpä juttujen valmistuminen voi joskus kestää, joskin suurempi kynnyskysymys on tietysti se, että milloin ja millainen arvostelukoodi pelistä saadaan. Tuleeko pelistä konsoli- vai PC-arvostelukoodi, onko se niin sanottu debug-koodi, kellä on sopiva laite testaukseen ja kenellä on ylipäätään aikaa tai kiinnostusta teokseen.

Tällä hetkellä työn alla ovat muun muassa seuraavat teokset: Dragon Age: Origins, Buzz Visailun Maailma, naruto Shippuden Ninja Council 3, Stoked, Kirby Super Star Ultra, Ghostbusters (Xbox 360), Marvel Ultimate Alliance 2, Spore Hero Arena, Runes of Magic Chapter 2, Tekken 6, LocoRodo Midnight Carnival, , Harvest Moon Tree of Tranquility, Assassin’s Creed II sekä Operation Flashpoint: Dragon Rising. Modern Warfare 2:ta unohtamatta.

Esimerkiksi Flashpointin arvostelua on moni kaivannut. Kieltämättä se olisi pitänyt jo julkaista, mutta juttu jumitti useamman yhtaikaisen syyn törmäyksen johdosta. Esimerkiksi testin aloittaminen viivästyi siksi, että allekirjoittanut ei halunnut kiirehtiä varsinaista arvostelua runsaiden ennakkojuttujen jälkeen. OPF-juttuputki oli jo muutenkin suorastaan ylikuumentunut. Samalla avustajat olivat arvostelukappaleiden saapuessa niin kiireisiä, ettei kellään ollut mahdollisuuksia ottaa sitä työlistalleen. Testaajien vapautuessa pelin PC- ja konsoliversiot kuitenkin toimitettiin kahdelle eri henkilölle, joten luvassa on katsausta aidan molemmilta puolelta. Arvostelu julkaistaan ensi viikolla, jos possuflunssa ei muutu kriittiseksi. Toinen testaajista on näet – ihan oikeasti – possuflunssassa, samoin toisen lapsi. Karua.

Myös valmiiden arvostelujen kasa on kunnioitusta (tai pelkoa) herättävä. Julkaisuaan odottavat esimerkiksi Borderlands, Turtles Smash Up, NHL 2K10, NFS Shift PSP, Eagle Day to Bombing the Reich, Modern Air Power, Professor Layton and Pandora’s Box sekä Spectrobes: Origins, jotka on kaikki kirjoitettu ja oikoluettu.

Kuten voitte päätellä, luvassa on pelitäyteinen marras- ja joulukuu. Peliarvostelujen ohella luvassa on tietysti myös ennakoita, artikkeleja ja laitetestejä. Esimerkiksi Assassin’s Creed II:n suhteen tempaistaan vielä viimeinen loppukiri ennen julkaisua.

Hyviä pelihetkiä!

Ps. Saitilla pyörivä varsin massiivinen Modern Warfare 2 -mainoskampanja tuntuu välillä jumittavan sivustoa, etenkin hitaasti latautuvien mainosvideoiden johdosta. Pahoittelumme. Mutta siinä missä timantit ovat ikuisia, mainoskampanjat eivät.