Uusimmat

Aina ei voi voittaa

16.07.2008 00:25 Miikka Lehtonen

Kyllä ATK on ihmeellistä. Voisi hiljalleen jo osata ennakoida, että se hajoaa aina pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Lähtö LANeille viiden minuutin päästä? Kovalevy paukahtaa. Tärkeä juttu työn alla – ja varmuuskopio tekemättä? Kone kaatuu. E3-messut käynnissä ja muu toimitus lomalla? Emolevy laukeaa.

Tässä oli meikäläisen päivä: noin kello 12:15 Windows veti täydellisen tiltin. Kaiuttimista kuului *HURK* ja systeemi hirtti. Pitkällisen testauksen jälkeen syylliseksi paljastui emolevy, joka oli lauennut tyylikkäästi. Pikainen reissu kauppaan tuotti uuden emolevyn, mutta nyt Vistan asennusohjelma ilmoitti, että windows.exen ja asennusohjelman checksumit eivät täsmää, joten mikään ei toimi. Tästä alkoi yli kymmenen tunnin debug-helvetti, jonka seurauksena kävi ilmi, että uusi emolevy (Asus IP35-P) ja neljä gigan muistikampaa eivät pelaa yhteen. Jopa kolme muistikampaa miten vain sijoiteltuna toimivat, mutta neljä palikkaa ei etene Windowsin boot manageria pitemmälle.

No pärkkel, ajetaan sitten vähemmällä muistimäärällä, mutta huppista – ei toimi vieläkään. Nyt Windows on sitä mieltä, että kokoonpano on muuttunut liikaa, eikä Vista suostu enää käynnistymään. Kello 22:40 on aika turha lähteä soittelemaan Windows-tukipuhelimeen, joten asennusohjelman kautta haxoroimaan.

Nyt, vihdoin, puolen yön jälkeen, Vista on pystyssä ja perusasiat – verkko, Open Office, Photoshop ja muut – toimivat. Liekö E3:lla tapahtunut tänään jotain jännää?