Uusimmat

PETA tykkää Fablesta

07.01.2009 16:45 Miikka Lehtonen

Eläimistä ja huonoista mainoskampanjoista pitävä PETA on onnistunut hankkimaan viimeisen vuoden aikana mainetta myös peliyleisön keskuudessa hölmöillä lausunnoillaan ja tempauksillaan. Tällä kertaa porukka on kuitenkin asialla positiivisemmalla teemalla, sillä he tykkäävät kovasti Fable II:sta.

Peter Molyneuxin fantasiaseikkailu pokkasi loppuvuodesta monta erilaista titteliä, mutta tämä lienee erikoisin. Peli nimittäin palkittiin vuoden eläinystävällisimpänä pelinä. PETAn mukaan kyse on todellisesta vegetaristin unelmapelistä. Annamme porukan itse perustella valintansa.

”Pelin virtuaalisessa hyvän ja pahan välisessä taistelussa tofusta voimansa saavat pelaajat ovat aivan yhtä voimakkaita kuin heidän lihaa syövät kaverinsakin, mutta paremman näköisinä ja paremmassa kunnossa. Pelillä on myös vahva vegetarismia kannattava sanoma, sillä kasvien syönti kuvataan hyveenä, lihansyönti taas tekee hahmostasi pahan ja lihavan. Sen lisäksi että peli on hauska ja innovatiivinen, se myös opettaa pelaajille kasvissyönnin todellisista hyödyistä.”

Jotta näin. Pitäisiköhän kertoa PETAlle, että itse söin ainakin yhden kebabin Fable II:n äärellä? Odotamme innolla, että Mirror’s Edge voittaa kaupunkisuunnittelijoiden liiton palkinnon positiivisimmin kattojen kalustusta kuvaavana pelinä.

Lisää aiheesta

Perjantaikevennys: eläinsuojelijoiden vastaisku

Cooking Maman brutaali väkivalta oli liikaa eläinaktivisteille

Fable II jo hittilukemissa

Fable II (360)

Lue myös

Äänestä: Valitse vuoden 2008 parhaat pelit

Jenkkiarmeijan moraalinkohotusta – nettisotaa etulinjassa

1UP-pelisaitti myytiin, EGM-lehti lihoiksi, toimittajille kenkää

Muropaketin uusimmat