Uusimmat

Peukkusade: hyvien pelien viikko

10.07.2009 20:00 Jukka O. Kauppinen

Kesäkö muka hiljaista aikaa pelirintamalla? Höpön pöpön. Mikäs tässä ollessa kun pelejä ilmestyy mukavaan tahtiin – ja kaiken lisäksi vieläpä erinomaisia, kiinnostavia teoksia. eDomessa onkin tällä ja viime viikolla peukuteltu arvosteluja jopa yllättävän tiuhaan, sillä vastaan on tullut monta mainiota teosta. Kuten kotimainen älytasoloikka Trine, huumoria pursuava Tales of Monkey Island ja suorastaan yllättävä räiskintä Red Faction: Guerrilla.

Lue jutut:

Red Faction: Guerrilla (PS3, 360)

Mitä sitä turhia kiertelemään. Erilaisten asioiden hajottaminen on hauskaa, oli kyse sitten hiekkalinnoista tai mallilennokeista. Niin on myös hävityksen kauhistelu. Talojen purkaminen räjäyttämällä on viihdettä parhaimmillaan.  Jopa luonnonkatastrofit ovat esteettisessä mielessä huikeita esityksiä.

Red Faction: Guerrilla pureutuu tähän perverssiin nautinnonlähteeseen. Vaikka tarjolla on jännittävä juoni, kiinnostava tapahtumapaikka ja monipuoliset tehtävät, pääosan esittäjästä ei ole epäilystäkään. Tuhoaminen kaikessa kirjossaan on tämän teoksen täky, jonka koukkua ei helpolla irrota.

Tales of Monkey Island Episode 1: Launch of the Screaming Narwhal (PC)

Kesäkuun alussa järjestetyn E3-tapahtuman suurin uutispommi oli monelle pelaajalla Telltale Gamesin ilmoitus uusista Monkey Island –peleistä. Vino pino naavapartoja lukee Lucasartsin legendaarisen merirosvoseikkailun yhä suosikkipeliensä joukkoon, joten tilausta uudelle osalle oli.

Samalla Telltalen edessä oli kuitenkin mammuttimainen urakka: voiko pelaajien vuosien varrella patoutuneita odotuksia täyttää mitenkään vai onko tuloksena armotonta dissausta? Ensimmäisen osan perusteella dissattavaa ei paljon ole, vaan kyseessä on Telltalen parhaimmistoon kuuluva peli.

Trine (PC, PS3, 360)

Pelimaailmassa on helppo kuihtua kyyniseksi ukonrahjukseksi, joka odottaa automaattisesti pahinta pettymystä miltei kaikilta peleiltä, tai ainakin olettaa tietävänsä jo lyhyen kuvauksen perusteella, mistä pelissä on tarkalleen kyse. Ilmiö ei rajoitu vain peliarvostelijoihin, vaan moni lukijoista tuntee sen varmasti omakohtaisesti.

Miten hienoa siis onkaan, kun joskus harvoin pelit pystyvät uhmaamaan ennakko-odotuksia ja tekemään jotain uutta, hienoa ja maagista. Jotain sellaista, jota ei olisi ikinä kuvitellut kun vertauskuvallisen paketin kannessa luvataan tasohyppelyä ja kevyttä roolipelailua. Tämän pienen ihmeen nimi on Trine.

Vilkaise toki myös:

UFC Undisputed (PS3, 360)

UFC. Kolme kirjainta, jotka saavat monen lukijan sydänjuuret väpättämään, mutta jättävät luultavasti monen muun hämmentyneeseen tilaan. Ei ihme, vaikka Ultimate Fighting Championship on viime vuosina noussut uhmaamaan nyrkkeilyn asemaa kamppailulajien kuninkaana, Suomessa MMA on vielä pienen porukan kamaa.

Olit sitten täysi noviisi tai jokaisen DVD:n omistava superfriikki, UFC Undisputed on tutustumisen arvoinen peli. Lajin ystävälle se tarjoaa historian parhaan näkemyksen lajin hienouksista, aloittelijalle taas hauskan ja helpon tien oppia arvostamaan lajia aivan uudella tasolla. Kummallekin se tarjoaa myös hauskaa pelattavaa.

Mielenkiintoisin mainituista peleistä on...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat