Uusimmat

Piditkö Netflixin kehutusta Arcane-sarjasta? Testasimme viisi peliä, jotka sijoittuvat samaan Runeterran universumiin

30.11.2021 14:03 Ilari Hauhia

Riot Gamesin luoma Runeterran universumi on nyt kaikkien huulilla tänä syksynä ilmestyneen, erinomaiseksi osoittautuneen Netflix-sarja Arcanen ansiosta. Testasimme pelit, joiden avulla Runeterran universumiin voi uppoutua syvemmin.

Mikäli itse sarja on vielä katsomatta, voi Arcaneen tutustua Netflixin lisäksi Muropaketin arvion välityksellä:

Arvostelu | Netflixin uusi Arcane-sarja todistaa, että elämme loistavien peliaiheisten sarjojen aikakautta

League of Legends

1. League of Legends

Riot Gamesin tunnetuin ja pelatuin peli on tietysti League of Legends. Koko Runeterran universumi on lähtöisin League of Legendistä ja sen hahmoista. F2P-peli League of Legendsissä on kyse kilpailullisesta viisi vastaan viisi -joukkueilla pelattavasta moninpelistä, jossa jokainen pelaaja ottaa yhden erikoiskyvyillä varustetun championin roolin. Molempien joukkueiden tehtävän on tuhota toisen joukkueen päärakennus.

League of Legends voi tuntua varsinkin aloittelijasta melko monimutkaiselta peliltä. Pelissä on nykyisellään 157 erilaista championia, joista jokaisella on neljä uniikkia kykyä. Lisäksi korkean oppimiskäyrän peliin liittyy valtava määrä muuta tietoa. Pelin vaativuuden vuoksi League of Legendsissä voi tuntea itsensä vielä aivan aloittelijaksi vielä useiden satojenkin pelituntien jälkeen.

Toisaalta League of Legends myös palkitsee peliin uppoutuvan harrastajan. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista esports-lajeista ja peliin voi helposti upottaa useita tuhansia tunteja ilman kyllästymisen tunnetta. Runeterran universumin tarinallista jatkoa League of Legendsistä ei kuitenkaan juuri löyty. Jokaiselle 157:lle hahmolle on kyllä kirjoitettu lyhyet taustatarinat, joista myös Arcane ammentaa osansa, mutta tarinallinen sisältö ei juurikaan ulotu itse peliin saakka.

2. Legends of Runeterra

Legends of Runeterra on Runeterran universumiin istuva moninpelattava digitaalinen korttipeli. Legends of Runeterrassa pelaajat kokoavat itselleen omat pakkansa ja kohtaavat toisensa yksi vastaan yksi -otteluissa. Tarkoituksena on saada vihollispelaajan elämäpisteet laskettua nollaan.

Muropaketin arviossa Legends of Runeterra sai jo viime vuonna runsaasti kehuja. Peli on sittemmin saanut vielä runsaasti päivityksiä, jotka ovat kasvattaneet muun muassa korttimäärää huomattavasti sekä lisänneet mukaan yksinpelattavaa sisältöä.

LUE MYÖS: Arvostelu: ”Vielä yksi peli” – Legends of Runeterra on loistava lisä digitaalisten korttipelien genreen

Legends of Runeterra on hyvin helposti myös sellaisten Arcane-fanien lähestyttävissä, joilla ei ole ennestään kovin runsaasti kokemusta videopeleistä. Ilmaisen digitaalisen korttipelin säännöt oppii nopeasti ja se on ladattavissa tietokoneen lisäksi myös iOS- ja Android -laitteille.

Tarinallisen sisällön puolesta Legends of Runeterran korttivalikoimaa selatessa tulee vastaan useita Arcanesta tuttuja hahmoja. Juurikaan sen syvällisemmin tarinaa ei kuitenkaan viedä eteenpäin.

3. Teamfight Tactics

Teamfight Tacticsissa on pohjimmiltaan kyse resurssien käyttöä ja ekonomiaa painottavasta strategia- ja managerointipelistä, jossa pelaajan täytyy kääntää satunnaisuus omaksi edukseen. Pelaajien tulee ostaa kierrosten välillä itselleen League of Legendsistä tuttuja sankareita satunnaisesta valikoimasta. Tavoitteena on luoda valituista sankareista tehokkaita kombinaatioita, joilla viholliset voi päihittää.

Käytännössä kolme samanlaista sankaria yhdistyy isommaksi sankariksi, jonka jälkeen päivittynyt sankari on mahdollista päivittää vieläkin voimakkaammaksi lisää samanlaisia hahmoja keräämällä. Eri sankarit puolestaan muodostavat liittoja, jotka antavat niille erilaisia bonuksia.

Teamfight Tacticsin tarinallinen sisältö on melko kevyttä, mutta taistelukentillä voi tulla vastaan muutamia Arcanesta tuttuja hahmoja. Peli on saatavilla PC:lle sekä mobiililaitteille.

LUE MYÖS: Mobiiliarvio: Teamfight Tacticsin mobiiliversio kääntää Riot Gamesin hittipelin onnistuneesti taskukokoiseksi

4. Hextech Mayhem: A League of Legends Story

HexTech Mayhem on Riot Gamesin alla toimivan Riot Foundryn sekä BIT.TRIP RUNNERista tutun Choice Provisionsin tuore tuotos. Kyse on tasoloikasta, jossa soundtrackin rytmin tahtiin pommeja kylvävä Ziggs juoksee karkuun Heimerdingeriä ja muita ”ilonpilaajia”.

Kyseessä on varsin kevyt peli, joka soveltuu Legends of Runeterran tavoin loistavasti myös aloitteleville pelaajille. PC:n ja Nintendo Switchin lisäksi Hextech Mayhem kuuluu myös Netflixin mobiilipelien valikoimaan, joskaan ainakaan toimituksen testilaitteilla peli ei vielä näkynyt Netflixin valikoimassa.

Tarinallista sisältöä Hextech Mayhemista löytyy muutaman välivideon verran. Pelin kampanja on kuitenkin vain muutaman tunnin mittainen, ja suurin hauskuus tuleekin mahdollisimman korkeiden pisteiden tavoittelusta.

5. Ruined King: A League of Legends Story

Ruined King on vuoropohjainen roolipeli, jossa seikkailevat Runeterran maailmasta tutut tutut sankarit. Pelin kehityksestä on vastannut Airship Syndicate, joka tunnetaan erittäin onnistuneesta Darksiders: Genesiksestä sekä Battle Chasersista.

Runeterran universumiin sijoittuvaa tarinallista sisältöä kaipaavalle pelaajalle Ruined King on loistava valinta. Roolipelin aikana pelaaja pääsee tutustumaan tarkemmin erityisesti Runeterran Bilgewaterin alueelta tuttuihin hahmoihin ja pelkässä päätarinassa riittää pelattavaa jopa yli 20 tunniksi. Myös itse vuoropohjainen taistelu on koukuttavaa ja onnistunutta.

Peli on saatavilla PC:lle, Nintendo Switchille, PlayStationille sekä Xboxille.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat