Mobiiliarvio: Teamfight Tacticsin mobiiliversio kääntää Riot Gamesin hittipelin onnistuneesti taskukokoiseksi

20.03.2020 20:00 | Ilari Hauhia

Riot Gamesin League of Legendsin maailmaan sijoittuva Teamfight Tactics kääntyi tällä viikolla taskukokoiseksi, kun se julkaistiin Androidille ja iOSille. Testin perusteella kyse on varsin onnistuneesta mobiilipelistä. 

Auto battler -villityksen aloitti viime vuoden alussa huimaan suosioon räjähtänyt, Dota 2:n alla toiminut modipeli Dota Auto Chess. Sen jälkeen auto battlereita alkoi ilmestyä kuin sieniä sateella – alkuperäinen moditiimi julkaisi oman Auto Chessinsä, Valve Dota Underlordsin ja Riot Games Teamfight Tacticsin.

Teamfight Tacticsissa on pohjimmiltaan kyse resurssien käyttöä ja ekonomiaa painottavasta strategia- ja managerointipelistä, jossa pelaajan täytyy kääntää satunnaisuus omaksi edukseen. Pelaajien tulee ostaa kierrosten välillä itselleen League of Legendsistä tuttuja sankareita satunnaisesta valikoimasta. Tavoitteena on luoda valituista sankareista tehokkaita kombinaatioita, joilla viholliset voi päihittää.

Käytännössä kolme samanlaista sankaria yhdistyy isommaksi sankariksi, jonka jälkeen päivittynyt sankari on mahdollista päivittää vieläkin voimakkaammaksi lisää samanlaisia hahmoja keräämällä. Eri sankarit puolestaan muodostavat liittoja, jotka antavat niille erilaisia bonuksia.

Testin perusteella Teamfight Tactics toimii ongelmitta myös puhelimen näytöllä. Sormella pelilaudan tökkiminen tuntuu varsin luonnolliselta, joskin tabletti on vielä huomattavasti puhelinta mukavampi pelialusta suuremman ruututilansa vuoksi.

On mainiota, että Teamfight Tacticsin kaltaisia kilpailullisia pelejä ilmestyy myös mobiilialustoille. Teamfight Tacticsin kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että erät kestävät helposti jopa yli puoli tuntia, joten aivan lyhyillä bussimatkoilla peliä ei välttämättä ehdi pelata.