Uusimmat

Pieleen meni, anteeksi Finncon-kävijät

18.07.2011 12:11 Jukka O. Kauppinen

Kuten militääripelien ja -historian ystävät tietävät, yksikään suunnitelma ei kestä kohtaamista vihollisen kanssa. Joskus parhaatkin suunnitelmat hajoavat jo ennen kohtaamista. Allekirjoittaneen kesäsuunnitelmat ovat eläneet vauhdikkaasti, välillä hyvilä, välillä ikävämmillä tavoilla.

Kuten kerrottua, olin kesäkuussa Prahassa 1C Companyn pelitapahtumassa ja sieltä syntyikin monta oivallista pelitarinaa. Sen jälkeinen viikko meni puolestaan kesäloman merkeissä, Lumous-festivaaleilla. Sitten tarkoitus olikin sykkiä sekä reissujuttujen että Tammerfest-festivaaliartikkeleiden parissa, että lingota Finncon-tapahtumaan. Toisin kävi.

Karmea kuumetauti iskikin meikän totaalisesti sängyn pohjalle, mikä sotki myös Domen juttusuunnitelmat täysin. Reissuvideot odottavat tässä kirjoitushetkellä yhä lopullista editointiaan, ja ilman Tero Lehtiniemen sankarillista kesämökkiuhrautumista uutisointi ja peliarvostelut olisivat jämähtäneet aika pahoin.

Ja mikä ikävintä, sairastumisen takia allekirjoittaneen esitelmä Finncon 2011 -tapahtumassa jäi pitämättä. Vaikka ilmoitin peruutuksesta kaksi päivää ennen esitelmää, ei sana ollut oikein kulkenut tapahtumapaikalla, joten kuulin paikalla olleen täyden salin ihmisiä odottamassa esitelmöijän saapumista. Sori, olin sillä hetkellä kotisohvallani peittoihin kääriytyneenä 38,5 asteen kuumeessa.

Ehkäpä pelien virtuaalimaailmat -esitelmä nähdään Finncon 2012 -tapahtumassa. Katsotaan. Jo toinen peräkkäinen ohimennyt Finncon. Tämä alkaa olla huolestuttavaa.

Seonneen aikataulun kiinniottaminen ja ylipäätään tähän ulottuvuuteen palaaminen ottaa nyt oman aikansa, joten ei muuta kuin laskemaan montako typoa ja ajatusvirhettä meikäläinen onnistuukaan upottamaan per uutinen tässä muutaman palautumispäivän kuluessa. Täytynee yrittää varoa liian suuria ajatuksia. Ja koska sairastuminen iski niin äkillisesti, viralliset tuurauskuviotkin jäivät järjestämättä, minkä johdosta Jouni Mäki-Panulan tuona aikana kirjoittamat uutiset kasaantuivat sähköpostiini, joten niitä täytyy purkaa nyt jälkijunassa. Wanhaa luvassa.

Ja valtavan iso käsi kesäpeto-Terolle, joka piti saitista hyvää huolta yllättävässä tilanteessa, kesämökiltään käsin!

Parempaa kesää Teillekin!

– JOK