Uusimmat

PlayStation 4 -pelit pyörivät huomisesta alkaen etänä PC:llä

05.04.2016 16:10 Miikka Lehtonen

PlayStation 4 saa huomenna suuren päivityksen, joka lisää konsoliin jos jonkinlaisia kiinnostavia ominaisuuksia. Näistä suurin on aika selkeästi Remote Play -ominaisuus, jonka avulla PlayStation 4 -pelejä voi pelailla etänä myös PC:llä.

Remote Play on kiinnostava ominaisuus. Sen avulla on tähän saakka voinut käyttää Sonyn Vita-käsikonsolia päätelaitteena, jonka ruudulta pystyi verkon yli pelaamaan PlayStation 4:llään olevia pelejä. Huomenna ominaisuus laajenee siis myös tukemaan Mac- ja Windows-tietokoneita.

Vastaava ominaisuus on löytynyt jo jonkin aikaa myös Xbox One -konsolista, jonka pelit ovat pyörineet kivasti verkon yli Windows 10 -tietokoneissa. PlayStationin Remote Play toimii vähintään Windows 8.1:llä varustetulla konsolilla ja resoluution saa säädettyä maksimissaan 720P:hen. Jos verkosta löytyy tarpeeksi kaistaa, kuvan saa pyörimään maksimissaan 60 FPS:n nopeudella.

Remote Playhyn tarvitaan myös PC-pääteohjelmisto, jonka voi imutella Sonyn verkkosivuilta.

Eihän tämä ehkä maailmaa mullista, mutta kokemus on osoittanut, että ominaisuudesta on hyötyä, jos talon ainoa telkkari on esimerkiksi katselukäytössä samalla kun pelihammasta hieman kolottaisi.

Lähde: Sony